back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
AnalizăPRIMARII MEI (7): Dorin Florea și ultima încercare

PRIMARII MEI (7): Dorin Florea și ultima încercare

Data:

Timp de câteva zile voi creiona portretul și șansele fiecărui candidat anunțat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Până acum au fost prezentați cu șanse și calități trei candidați, în ordine: Radu BălașCosmin PopCristian VântuRodica BaciuRadu Pescar și Horațiu Suciu. Analiza privește plusurile și minusurile fiecărui candidat, dar și șansele sale.

Dorin Florea este doctorul care probabil are un record de longevitate în funcțiile supreme. Cele politice. A fost prefect patru ani și 20 de ani primar peste Târgu Mureș. S-a retras de bună voie în 2020, când a candidat aberant pentru funcția de șef la Consiliului Județean (fără șanse, clar), dar acum se încordează din nou pentru alt mandat, susținut de PSD. N-am avut ocazia să-l prind primar mai mult de câteva luni, ci după alegeri la două emisiuni și un eveniment public. Așa că nu mă pot pronunța despre activitatea sa prea mult. Ceea ce am observat și au spus inclusiv apropiați de-ai domniei sale este că a intervenit uzura după două decenii de primărie, iar proiectele le-a lăsat la pas. De continuarea lor a profitat actualul edil, Zoltan Soos. Și atunci a intervenit o nemulțumire a târgmureșenilor că prea o lălăim și s-a tras linie că lâncezeala nu face bine comunității. Am găsit aici un oraș prăfuit, fără culoare și perspective mărețe. Lucruri pe care Dorin Florea susține că le va corecta dacă va ajunge iar primar. Și probabil o va face, doar așa ca un cântec de lebădă, pentru că este ultima șansă să lase o moștenire reală pentru oraș. Poate din orgoliu ar mișca lucrurile, nu pentru că ar fi vreun zeu al administrației. Este doar în comparație cu Soos, dar unul real lăsa deja moștenire măcar un pod peste Mureș și o centură ocolitoare pentru trafic greu.

Surprinzător, cu toată uzura pomenită, carisma lui Florea este cea mai mare la această oră. Niciun candidat nu reușește să-l surclaseze, cu toate că sunt câteva personaje cu perspective, iar mulțimea se adună rapid când își face raidul electoral prin cartiere. Se mișcă bine și-n online, iar curios pentru totuși vârsta sa. Acum se poate lăuda că nu e corupt, pentru că toate procesele și dosarele cu DNA au fost închise. Șansele sale sunt mari să obțină funcția de primar. Momentan îl văd la egalitate (contrar sondajelor ce-l dau câștigător sau pe locul doi) cu Horațiu Suciu. Vom vedea dacă unul dintre ei poate să schimbe soarta orașului și să atragă electoratul pentru votul decisiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...