Despre

Actualizare: Despre Ceasul Cetății, un site de știri și anchete din Ardeal, pornit în toamna anului 2020 doar pentru Târgu Mureș și extins regional în primăvara lui 2022.

Pagină scrisă în octombrie 2020

Servus!

Sunt Tiberiu Lovin (Google it) și îți prezint povestea pe scurt.

Povestea numelui. Admiram un apus superb de la Cetatea Medievală din Târgu Mureș într-o zi de septembrie și tot priveam spre biserica reformată, cea mai veche clădire din oraș. Are mai multe ceasuri.

Așa mi-a venit ideea numelui Ceasul Cetății. Cetatea e comunitatea și jurnalistul este ceasul care te trezește la realitate. Și așa m-am mutat din București aici, pentru…

De ce? Moldovean din naștere și adoptat de București, m-am regăsit aici ca într-o casă visată, într-un oraș cochet și cu un vibe de vis. M-am îndrăgostit de el. După 28 de presă, cea mai mare parte în zona de investigații, am mai găsit aici un loc în care presa de investigații este leșinată spre moartă. Urbea mică, interese comune, cumpărarea gazetarilor cu funcții sau bani, uneori sub forma de cică publicitate șamd.

Planuri. Am mai fondat site-uri, iar unul a ajuns la maximum de vizitatori unici pe zi aproape cât locuitorii din Târgu Mureș. Poate voi reuși și aici, chiar dacă e un oraș atipic, controlat politic de un singur partid, cu toate că aparent sunt și alte formațiuni în cărți.

Corupția și incompetența au sugrumat acest oraș peste trei decenii. Cam despre asta scriu, dar nu uit că oamenii au nevoie și de știri de interes local sau național. Pe scurt, Ceasul Cetății e un site de dezvăluiri, de informare și de legătură ca o punte între oameni din diverse domenii.

Planul pe termen scurt: să fie citit de cei care contează la nivel politic și administrativ. S-a întâmplat deja și continuă.

Planul pe termen mediu este să devină numărul 1 la capitolul investigații. Pardon, că este deja atins obiectivul. S-a întâmplat de la lansarea din 1 noiembrie 2020.

Planul pe termen lung este legat de dezvoltarea unui brand regional. Fiecare cetate transilvăneană are nevoie de un ceas, nu-i așa?

Planul pe termen foarte lung: să ies la pensie de la Ceasul Cetății, iar site-ul să rămână un reper media. Desigur, e doar un vis, pentru că jurnaliștii nu prea ies la pensie, ci mor repede. Media de vârstă e de 50 de ani. Să fim însă optimiști! 🙂

Lectură captivantă atât cât va fi să fie!