back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
AnalizăPRIMARII MEI (2): Cosmin Pop, start întârziat pentru viitor

PRIMARII MEI (2): Cosmin Pop, start întârziat pentru viitor

Data:

Timp de opt zile voi creiona portretul și șansele fiecărui candidat anunțat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Este o analiză dură, pentru că nu sunt fan diplomație și nu are sens să menajez pe cineva, când vorbim de soarta orașului pentru următorii patru ani. Primul a fost ex-colegul meu și prietenul Radu Bălaș, singurul pentru care am semnat că-l susțin. Dacă de el am scris cum am făcut-o, atunci știți la ce să vă așteptați. Și acum este doar încălzirea.

Cosmin Pop este un om de afaceri briliant, un tip simpatic și cu foarte multe idei. Îi fuge mintea și nu rău, în general. Doar că nu are nicio experiență politică, privește lucrurile prea naiv și ieșirea lui în decorul electoral a avut loc mult prea târziu. Mulți locuitori din Târgu Mureș habar n-au cine este și nici nu vor afla până la final. Cei mai mulți, cred eu. El este entuziasmat după primele două săptămâni de campanie și este convins că va câștiga. Orice analist ar râde în hohote, pentru că o campanie se începe cu minimum un an înaintea alegerilor, dar este dreptul candidatului să spere la miracole, apoi nu te afișezi în cursă ca învins din start.

Candidatura sa târzie are legătură cu orgoliul imens și credința că poate schimba orașul. Nu o poate face nici dacă va ieși primar, pentru că are nevoie de Consiliul Local, iar aici sunt jocurile politice deseori mizerabile. Șansele sale tind spre un loc onorabil patru, dar mai probabil cinci. Fără victorie, așadar. Nu în aceste alegeri. Cu un partid în spate, încălzirea din aceste alegeri și o investiție serioasă în imagine (aici e strâns la pungă și nu-l văd să se schimbe), Cosmin poate fi primar în 2028. Și cred că unul bun, pentru că nu-l mai interesează partea financiară, una care-i poate asigura câteva vieți tihnite.

Foto principală: Ovidiu Mita

Notă permanentă: Sunt convins că mulți se vor supăra pe analiza mea, dar vă rog să o recitiți pe 10 iunie când voturile vor fi numărate. Și veți vedea cât am greșit. Dacă am greșit sau am avut dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...