back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,56
GBP
5,92
17.6 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,56
GBP
5,92
17.6 C
Târgu Mureș
spot_img
AnalizăPRIMARII MEI (1). Radu Bălaș, pionul care încearcă transformarea în regină

PRIMARII MEI (1). Radu Bălaș, pionul care încearcă transformarea în regină

Data:

Timp de opt zile voi creiona portretul și șansele fiecărui candidat anunțat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Primul este Radu Bălaș.

Am promis că voi face poze cu fiecare competitor și aproape am reușit. Dintre toți, doar actualul edil n-a stat la fotografie încă (poate voi avea ocazia până la finalul serialului). Fără pretenția că dețin adevărul absolut, ci doar cu experiența celor 31 de ani de gazetărie și a celor 9 campanii electorale locale, voi trece în revistă personajele care vor să devină primari peste Târgu Mureș. I-am cunoscut pe toți și cam știu ce le poate pielea. Cei care-mi urmăresc activitatea jurnalistică și mă cunosc personal știu că sunt lipsit de diplomație, chiar dacă prin asta supăr, pentru că adevărul este de multe ori supărător. Ca paranteză, convingerile personale ale candidaților sunt hilare: șase dintre ei cred cu tărie că vor câștiga. Probabil dacă orașul ar fi împărțit pe sectoare.

Biografie succintă: trecut, prezent și viitor

Radu Bălaș este fostul meu coleg de la România liberă din anii ’90, pe când eram cei mai tineri corespondenți de presă din țară. Eu primul pentru că am început cu patru ani înaintea lui. A fost un jurnalist bun și onorabil, care s-a retras când a cotit spre zona politică. Apoi s-a apucat de realizat albume foto, de scris cărți și scenarii de film, dar și de politică din partea POL (Partidul Oamenilor Liberi).

Din funcția de consilier, Radu a promovat 40 de proiecte, iar 30 au devenit legi locale sau HCL, cum le știe lumea. Este un tip competent, capabil, hotărât și simpatic, dar șansele sale tind spre zero absolut. Probabil ar fi un primar bun, dar va rămâne un simplu candidat care încearcă să tragă partidul său în Consiliul Local. O încercare lăudabilă, dar și aici va fi greu. Sper să aibă succes. Am fost la lansarea sa atipică într-un parc abandonat de administrație, apoi a fost singurul om și singurul partid pentru care am semnat la aceste alegeri, cu speranța că va fi diversitate în CL. (Nu sunt membru de partid și nu fac politică.)

În funcție de rezultatul alegerilor, Radu Bălaș va alege dacă rămâne pe partea de afaceri sau va continua și cu politica. E posibil să devină mai cunoscut și apreciat după premiera filmului în România.

Notă permanentă: Sunt convins că mulți se vor supăra pe analiza mea (este finalizată, dar am împărțit-o pe episoade pentru o lectură ușoară), dar vă rog să o recitiți pe 10 iunie când voturile vor fi numărate. Și veți vedea cât am greșit. Dacă am greșit sau am avut dreptate.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...