back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
AnalizăPRIMARII MEI (5). Radu Pescar, afaceristul narcisist

PRIMARII MEI (5). Radu Pescar, afaceristul narcisist

Data:

A venit rândul analizei celui mai vocal consilier local: Radu Pescar, milionarul care visează la afacerea vieții lui. Să fie primar. Găsiți restul analizelor dacă dați căutare pe site după Primarii mei. Au fost analizate personajele și șansele în ordine: Radu Bălaș, Cosmin Pop, Cristian Vântu și Rodica Baciu. 

Fost șef pe vremea comuniștilor, Radu Pescar este (sau a fost, că nu mai sunt sigur) un om de afaceri abil, care a reușit în 34 de ani să adune proprietăți considerabile din diverse domenii. A și pierdut mult: a rămas cu șase firme active din 62, iar asta nu este o bulină albă. Pare uns cu toate alifiile, dar este slab de înger dacă-l întrebi mai serios diverse aspecte ce par neclare. Atunci devine irascibil, își pierde cumpătul și este extrem de răzbunător (apanajul oamenilor slabi, după părerea mea). Pentru că i-am investigat trecutul și-am vrut să-i verific prezentul, domnul de la ADU (Alianța Dreapta Unită) a considerat că-l hărțuiesc cu telefoanele (două în trei ani și jumătate), îl agresez și-l spionez de pe domeniul public. Materialul video este aici. Ca urmare, Pescar s-a trezit victima propriei sale vieți, pe care un jurnalist nu are cum să o ascundă sau să se uite în altă direcție. Desigur, dacă presa este interesată de personajele ce vor să controleze orașul, nu doar să se adape din tainul aruncat cu furca publicității.

Fără niciun fel de resentimente, consider că autovictimizarea sa, faptul că minte cu nonșalanță (o dovadă este poza în care-l ”hărțuiam”), irascibilitatea și depozitele de gunoi din gospodăriile sale nu-s calități pentru un primar. Este doar o opinie care nu este afectată de publicitatea masivă pe care candidatul o pompează pe toate canalele, inclusiv într-o fostă fabrică de mobilă transformată în televiziune personală de facebook, unde anunță cu mândrie că este invitat. O penibilitate unică în peisajul politic din Târgu Mureș. Totuși, Radu Pescar ar fi putut fi o surpriză, dacă ar fi avut cu 20 de ani mai puțin.

Șansele sale sunt în cel mai bun caz pentru un onorabil loc 4, doar pentru că lumea apreciază scandalul, iar domnul Pescar e maestru. Nici nu va avea mai multe șanse, oricât de mult timp ar trece, dacă nu-și va pune cenunșă în cap. Dacă dai cu bâta-n baltă, efectul e să te stropești. Speranța mea este să conștientizeze greșelile, să-și ceară scuze pentru derapaje și să înceapă un drum mai puțin războinic spre inima locuitorilor. Atunci ar putea avea mai multe șanse, iar eu chiar i le urez. Poate va aduna și pentru Târgu Mureș la fel de mult cât a făcut pentru sine. Desigur din altă funcție, pentru că edil este extrem de greu să ajungă. De fapt, ar fi posibil dacă toți candidații s-ar retrage și-ar fi singurul concurent.

Notă permanentă: Sunt convins că mulți se vor supăra pe analiza mea, dar vă rog să o recitiți pe 10 iunie când voturile vor fi numărate. Și veți vedea cât am greșit. Dacă am greșit sau am avut dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...