back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
AnalizăPRIMARII MEI (6): Horațiu Suciu, profesionistul cuminte din cușca leilor

PRIMARII MEI (6): Horațiu Suciu, profesionistul cuminte din cușca leilor

Data:

Timp de câteva zile voi creiona portretul și șansele fiecărui candidat anunțat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Până acum au fost prezentați cu șanse și calități trei candidați, în ordine: Radu Bălaș, Cosmin Pop, Cristian Vântu, Rodica Baciu și Radu Pescar. Analiza privește plusurile și minusurile fiecărui candidat, dar și șansele sale.

Horațiu Suciu poate fi comprimat doar atât: în prenume și nume. Este prea cunoscut pentru a avea nevoie de reclamă. Ca doctor însă (aici ocupă mai multe funcții de la șeful Institutului Inimii la președinte al Senatului UMFST Târgu Mureș și cel care conduce Colegiul Medicilor). Un profesionist care a ajuns de mult ori la știri prin intervențiile sale cardiovasculare, deseori spectaculoase și cu o medie de 8 ore per operație), la care se adaugă o carieră plină de premii și funcții.

Doar că nu este de ajuns când intri în ringul cu lei sau fiare, cum preferați. Nu poți fi balerina din Lacul Lebedelor când anunți că te vei lupta în cușca MMA. Elegant, profesionist, fără intenții de parvenire și capabil să atragă fonduri uriașe, dr. Suciu este totuși un candidat redutabil. Susținut de PNL (și poate de alte formațiuni și competitori ce se vor retrage în favoarea sa), profesionistul poate visa la o victorie. Cu o campanie mai agresivă, cu ieșiri mai dese în presă și în spațiul virtual, șansele lui Horațiu Suciu sunt periculoase pentru următoarele personaje din analiză. Atât de mari că-l pot face primar. Și rezultatul depinde exclusiv de dânsul. Cât de mult vrea să lase mănușile de chirurg pentru cele de pugilist, lucru pe care i l-am reproșat în ultima emisiune tv La tablă (poate fi văzută pe link). Politica e mai dură de atât. Uneori e chiar fără mănuși.

Notă permanentă: Sunt convins că mulți se vor supăra pe analiza mea, dar vă rog să o recitiți pe 10 iunie când voturile vor fi numărate. Și veți vedea cât am greșit. Dacă am greșit sau am avut dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...