Termeni si conditii

Ultima actualizare: 01.09.2020

Bună, dragă utilizator

Aici găsești termenii și condițiile pentru accesarea ceasulcetatii.ro. Vei găsi în cele de mai jos:

  • Regulile pentru utilizarea serviciilor noastre.
  • Ce poți face cu conținutul pe care îl oferim.
  • Ce putem noi face în legătură cu ceea ce tu postezi sau ne trimiți.

Pe scurt, găsești aici drepturile și responsabilitățile tale, ca utilizator.

Te rugăm să citești aceste lucruri înainte de a ne folosi serviciile pentru că, accesând ceasulcetatii.ro, îți dai implicit acordul de a respecta termenii și condițiile.

Dar înainte, hai să lămurim câțiva termeni:

  • Când spunem „Site” – ne referim la ceasulcetatii.ro.
  • Când spunem „Utilizator” – ne referim la orice persoană care vizitează sau accesează site-ul, fie că se autentifică în site cu un cont Disqus/Facebook/Twitter sau pur și simplu îl vizitează.
  • Când spunem „Servicii” – ne referim la orice produs digital pe care îl oferim, cum ar fi website-ul.
  • Când spunem „Conținut” – ne referim la articole, interviuri, analize, editoriale, materiale audio și video, fotografii, ceea ce ne trimit cititorii (conținut generat de utilizatori) precum și cele din partea tehnică, precum grafică, software, metadate sau coduri open-source.
  • Când accesezi conținut de la partenerii noștri – lucru ce va fi întotdeauna specificat – te vei supune și termenilor și condițiilor impuse de aceștia, așa că te rugăm să le citești și pe ale lor.

Iată care sunt termenii și condițiile care te feresc și pe tine, și pe noi, de probleme:

1. Respectă-ne munca

Conținutul aparține administratorului site-ului și este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, distribuirea integrală sau parțială, în forma originală sau modificată a conținutului în scopuri comerciale sau de orice altă natură decât cele personale.

Poți, și te încurajăm să o faci, să distribui materialele noastre pe rețelele de socializare, cu prietenii și familia, să îți exprimi părerea civilizat în comentarii sau pe adresa redacției sau în orice mediu și conjunctură consideri.

Nu aparține administratorului site-ului conținutul pentru care este indicat un alt titular de drepturi sau o altă sursă. Nu aparțin administratorului site-ului nici opiniile sau comentariile utilizatorilor.

Regulile se aplică indiferent dacă conținutul ajunge la tine prin vizualizare directă pe site, prin newsletter-e, prin preluarea de către parteneri sau prin orice alte materiale legate direct sau indirect de site.

Cererile de utilizare a conținutului în orice alte scopuri decât cele personale pot fi trimise prin oricare dintre modalitățile indicate în pagina de contact a site-ului. În absența unui acord explicit, în scris, care să prevadă condițiile de preluare, conținutul poate fi preluat în limita a max. 500 de caractere și cu citarea în lead a ceasulcetatii.ro, cu link activ.

Este strict interzis și pedepsit conform legislației în vigoare ca persoane sau entități să pretindă că reprezintă site-ul, fără a avea un acord scris în prealabil cu administratorul.

Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a acționa în instanță orice persoană/entitate care încalcă în orice mod prevederile.

2. Mulțumim pentru ajutor, dar trebuie să știi că…

În cazul conținutului generat de utilizatori – ceea ce ne trimiți la adresa redacției sau pe alte canale de comunicare – trebuie să știi că ești implicit de acord să ne cedezi, cu titlu neexclusiv, pe termen nelimitat, drepturile de utilizare, adaptare, modificare sau retransmitere a conținutului.

În același timp, îți asumi obligația de a nu prejudicia în niciun mod drepturile de autor ale unei terțe persoane. Astfel, accepți că răspunderea îți aparține exclusiv ție.

3. Interacționează cu respect față de tine și ceilalți

Este strict interzisă postarea pe site a oricărui conținut, precum materiale, comentarii, imagini, videoclipuri, care au un limbaj obscen sau vulgar, sunt obținute prin încălcarea legii sau conținutul lor, în sine, încalcă legile în vigoare, sunt defăimătoare, amenințătoare, abuzive, indecente, conțin mesaje rasiste, xenofobe, discriminatoare, conțin sau încurajează orice comportament care încalcă drepturi și libertăți ale omului, potrivit legislației în vigoare.

Îți asumi că ești singur răspunzător pentru orice materiale, date și informații postezi pe site și pentru orice efecte juridice sau comerciale derivă din acestea.

Îți asumi ca, în cazul încălcării prevederilor, ți se poate suspenda total sau parțial accesul la serviciile noastre, fără niciun fel de atenționări sau notificări prealabile și fără a fi necesare orice alte formalități în acest sens.

Ca sfat final, te rugăm să verifici periodic secțiunea Termeni și condiții, administratorul putând schimba, fără să anunțe în prealabil, prevederile. Vă asiguram, însă, că astfel de schimbări nu se întâmplă des, ci în special atunci când sunt schimbări în legislație sau lansăm noi servicii.