back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
AnalizăConsilierul-suspendat Hermann acuză: cea mai jegoasă campanie electorală!

Consilierul-suspendat Hermann acuză: cea mai jegoasă campanie electorală!

Data:

Spre jumătatea lunii aprilie, Mark Christian Hermann a început campania electorală. Nu public, ci pe un grup privat exclusiv pentru maghiari: Marosvásárhelyiek. Hermann are contractul de muncă suspendat din funcția de consilier personal al primarului municipiului Târgu Mureș, Zoltan Soos. Acesta lucrează momentan de circa șase luni la un proiect în Germania, dar de la distanță coordona pe whatsapp un grup de lucru al municipalității și un grup de facebook de campanie electorală. Pe ambele este administrator.

Update: A venit și reacția consilierului. O găsiți la final.

Apărați orașul de candidați!

Într-un mesaj aparent panicat, consilierul Hermann acuză campania electorală care abia pe 9 mai începe, cheamă lumea la vot, susține că Florea nu trebuie să revină și că Zoli (Soos) trebuie să câștige, pentru dezvoltarea orașului. Tot autorul postării menționează de apărarea valorilor democratice (n.r. respectiv votul), fără să le interzică legea sau vreun fost primar. Mai mult, Hermann crede că va fi o bătălie puternică în situația în care actualul primar este pe primul loc în sondaje datorită votului etnic, lucru care este greu de schimbat cu 7 candidați români, care-și vor împărți voturile între ei.

Mesajul tradus

”Este cea mai mizerabilă și cea mai jegoasă campanie electorală la care suntem martori, iar acesta este doar începutul. Care este scopul lor? Să vă scârbiți și să rămâneți departe, să nu trăiți cu dreptul vostru la vot!!

Nu putem permite sub nici o forma să se întoarcă Florea și echipa lui. Soos Zoltan trebuie să câștige alegerile!! Va fi o bătălie puternică, dar finalitatea numai voi o veți decide.

Miza este uriașă: În primul rând viitorul nostru. Tocmai din aceasta cauză trebuie să ne apărăm valorile democratice! Nu mai dorim în trecut! Orașul a pornit pe drumul dezvoltării și de aici nu este cale de întoarcere. Toți trebuie sa mergem la vot în 9 iunie! Să câștige Târgu Mureșul!!! Hai, Zoli!”, a încheiat mesajul consilierul suspendat al primarului Soos.

Eliminarea șefilor din grupul de whatsapp

Înainte de postarea menționată, jurnalistul Ioan Chiorean dezvăluia că la Primăria Târgu Mureș se lucrează și pe un grup de whatsapp. Unul realizat de Mark Hermann, care i-a eliminat pe viceprimarul Alexandru Gyorgy, pe șeful ADP Florin Moldovan și pe șefa de cabinet a primarului. Întrebat despre acest aspect curios, consilierul-suspendat a spus că va reveni cu un răspuns. Nu a făcut-o de aproape o lună. În continuare, așteptăm reacția domniei sale. Grupul nu a murit de tot, așa cum preciza apoteotic Chiorean, ci au mai rămas trei membru: șeful Aquaserv, primarul Soos și Hermann.

Reacția consilierului Hermann

În urma acestui articol, Mark Christian Hermann a venit cu o replică prin care confirmă închiderea grupului de whatsapp. Motivele sale: ”În urmă cu aproximativ 3 ani eu am fost cel care am avut inițiativa de a înființa acel grup, pentru o comunicare mai rapidă și mai eficientă, ca informația să circule și pe plan informal, și pentru a nu pierde timp prețios când erau probleme și disfuncționalități urgente de rezolvat în timp real pe teren. Or, între timp anumite personaje s-au gândit să se folosească de temele discutate pe acel grup cu alte intenții, mai puțin bune. Dovada în acest sens a livrat-o tocmai acea persoană care a și generat în mod teatral toată această „melodramă” artificială, simțindu-se în urma mesajului meu scris cu o doză de umor; deci, punct ochit, punct lovit. Esența era tocmai acea idee, că ar fi mult mai benefic dacă cei care se ocupă de alte „activități” obscure, care nu au nicio legătură cu munca pe care ne-am asumat-o împreună, mai bine s-ar apuca și ei să muncească. Din acest raționament s-a luat și decizia ca acel grup să fie închis, întrucât nu-și mai îndeplinea scopul și menirea pentru care o bună perioadă s-a dovedit a fi foarte eficient. Dar când reaua credință a unora, dorința lor de a sabota munca altor colegi și scopul lor de a face rău cu orice este mai presus decât interesul urbei noastre, acesta este și „rezultatul” vizibil al activității lor. Iar diferența se vede: unii se ocupă și azi doar de lucruri de nimic, în timp ce alții continuă să-și facă treaba în mod onest”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...