DezvăluiriPrim-plan

VIDEO. Războiul gunoiului (4): Dispariția gunoiului fără mașină sau minuni în salubritate

Magicieni sau ceva sfinți sunt cei de la noua firmă de salubritate, pentru că fac minuni. Aparent. Însă uneori se fac de minune. Puteți citi și episoadele anterioare pentru a vedea cum s-a ajuns aici: 1, 2 și 3.

Citeste si

Magia încă nelămurită

Foarte pe scurt: pe 3 august, la sesizarea unei cititoare, m-am dus pe strada George Coșbuc nr 15, unde există un centru de colectare. Mormane de gunoi peste tot, iar din tomberoanele colective săreau alte deșeuri ca popcornul de la cinema. Întâmplător, în timp ce filmam, am discutat cu un om care căuta prin gunoi. El a spus simplu și clar (îl puteți vedea în clip): ”Se adună dacă pe timp de vară vin o dată pe săptămână, iar iarna de două-trei ori”. Din fundal, mai mulți cetățeni îmi spuneau revoltați că e tot mai oribil și că firma de salubritate vine prea rar, pentru că aici aduc deșeurile menajere locatari de la mai multe blocuri.

 

Am discutat cu cineva din administrația locală Târgu Mureș, care a făcut tumbe telefonice și apoi mi-a trimis o poză că s-a ridicat gunoiul. Era într-o zi de joi și el trebuia ridicat de marți, potrivit graficului. Am luat legătura cu un reprezentant al asocierii Polaris-Urban să-mi spună de ce nu se respectă graficul. Domnul în cauză mi-a spus că nu e real și că n-am văzut bine, iar ca dovadă mi-a trimis o captură cu traseul mașinii de gunoi de pe GPS (priviți orele diferite din cele două imagini). O mașină minune care a ridicat tot ce vedeți în clip într-un minut. De fapt, potrivit oamenilor din zonă, altă mașină a venit să facă treaba, dar nu era autorizată conform caietului de sarcini. Mai exact, nu era nici Euro 5 și nici Euro 6. Din acel moment, legătura cu asocierea operatorului de salubritate s-a încheiat, când l-am întrebat cum de a reușit să strângă totul într-un minut. Poate însă vor verifica autoritățile competente despre ce minune a fost vorba și încă este.

Mașina fantomă

Dacă este conformă această mașină, atunci putem să ne credem Elvis. Toți. Sau cine dorim. Și adună selectiv, așa cum se vede. Mai mult, lasă și-n urmă. Doar 27.000 de lei a primit amendă operatorul de salubritate, iar la final probabil va trebui să vină cu bani de acasă, în loc să facă profit. Sigur, dacă va continua în acest ritm.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button