back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,56
GBP
5,92
18.7 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,56
GBP
5,92
18.7 C
Târgu Mureș
spot_img
Comunicate de presăSe amenajează peisagistic Piața Bernády György

Se amenajează peisagistic Piața Bernády György

Data:

Într-un comunicat de presă, Primăria Târgu Mureș a anunțat că a început amenajarea peisagistică a parcului situat în Piața Bernády György.

 ”În cadrul proiectului de remodelare a zonei centrale a orașului se vor  înlocui plantele îmbătrânite cu o nouă vegetație, care să fie în consonanța stilului baroc al clădirilor din zonă, prezent prin arhitectura deosebită a Casei Teleki, a Casei Haller, a Casei Csiki Marton, a Bisericii Romano-Catolice, a clădirii Parohiei Catolice etc.

În amenajarea acestei zone se vor păstra materialele originale: platforma, soclul și bordura statuii, care este elementul principal al statuii fostului primar Bernády György. Materialele propuse pentru realizarea trotuarelor și a bordurilor (realizate din piatră de granit) sunt compatibile cu cele originale.

Cei doi arbori de Tisa existenți vor fi mutați într-un alt parc din oraș, iar plantele floricole propuse pentru a fi plantate sunt reprezentate de lalele, narcise, magnolii de creștere joasă, trandafiri de culoare galbenă, lavandă, etc.

În colțuri vor fi plantați  9 arbori de Thuja occidentalis Oanica de înălțime joasă, cu creștere globulară, care nu necesită toaletare. 

Pentru a oferi zonei plantate, gazonului, florilor dar și arbuștilor, condiții de existență şi de creștere, se vor asigura surse de apă prin instalații de irigat profesionale. Iluminatul zonei va fi asigurat prin modernizarea celui existent, corpurile de iluminat vor fi dotate cu surse de lumină noi, economice, cu un consum redus.

Valoarea lucrărilor de execuție este de aproximativ 300.000 de lei (TVA inclus).

La realizarea lucrărilor de intervenție și de modernizare propuse se va ține cont de statutul de monument al zonei. Prezentul demers se desfășoară în concordanță cu prevederile Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Serviciul Relații Interne și Internaționale”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...