Prim-planVești

Cum UE ucide Crăciunul prin corectitudinea politică

Noi reguli directoare de la Bruxelles

Pentru a nu jigni necreștinii, oficialii de la Bruxelles au stabilit noi linii directoare de comunicarea inclusiv de Crăciun. „Orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal”, fără referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”.
Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”, iar legat de Crăciun se va spune de sărbători. 
Decalogul numit  „Union of Equality” are câteva recomandări care trebuie respectate întotdeauna:
  • Nu vor fi utilizate substantive sau pronume care au legătură cu genul subiectului.
  • Trebuie menținut un echilibru între sexe în organizarea fiecărui panel.
  • Atunci când se utilizează un conținut audiovizual sau mărturii, trebuie să ne asigurăm că diversitatea este reprezentată în fiecare aspect al materialului.
  • În faţa unei audienţe nu ne adresăm folosind apelativele „domni” sau „doamne” ci mult mai genericul „stimați colegi”.
  • Atunci când se vorbeşte de transsexuali, aceştia trebuie identificați în baza indicației lor;
  • Nu va mai fi folosit cuvântul „bătrâni”, ci „oameni în vârstă”.
  • Atunci când se va vorbi despre persoane cu dizabilități, nu se va mai face referire prioritară la persoană (de exemplu, în loc de „Mario Rossi este o persoană cu dizabilități”, vom spune „Mario Rossi are o dizabilitate”).

Legat de aceste reguli, liderul politic Giorgia Meloni (Fratelli d’Italia) a replicat: Gata, deja e prea mult: ne sunt șterse identitatea și istoria! Privind strict din vedere al confesiunilor, UE este formată din circa 70% creștini, 2% musulmani și restul nu declară nicio religie, cu excepția israelienilor, circa un milion.

Citeste si

Reamintim că tot în regulile interne alte UE s-a stabilit să nu mai fie folosite cuvinte ca mamă și tată, ci părinți, pentru a nu jigni cuplurile LGBT.

Sursa: Ansa.it

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Back to top button