Vești

Cum ucizi Covid-19 în două secunde

Undele milimetrice reprezintă răspunsul unui studiu în Israel

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ariel din Israel, undele milimetrice pot ucide 99% din coronavirusurile și poliovirusurile prezente pe suprafețe în doar două secunde.

Citeste si

Constatările oamenilor de știință israelieni pot avea implicații importante pentru dezinfectarea încăperilor și echipamentelor într-un mod rapid și eficient.

„Laboratorul nostru se axează pe surse de radiație electromagnetică”, a afirmat prof. Moshe Einat din cadrul Departamentului de Inginerie Electrică al universității și coautor al studiului publicat recent în revista Environmental Chemistry Letters.

„Acest tip de radiație operează în spectrum undelor milimetrice, ceea ce înseamnă că are o lungime a undei de aproximativ trei milimetri. Pentru comparație, radiația emisă de un telefon mobil are o lungime de undă de aproximativ 30 de centimetri și cea de la un cuptor cu microunde de aproximativ 12 centimetri”, a explicat Einat.

„Alte metode folosite în prezent în acest scop, precum radiațiile UV, durează minute și câteodată chiar o oră și, mai mult, ele pot fi toxice pentru oameni ceea ce face procesul de dezinfecție foarte nepractic”, afirmă cercetătorul, subliniind că „folosind tehnica noastră, am reușit să curățăm aproape 99,9% din virus în două secunde”, a scris Jerusalem Post.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button