Prim-planVești

Reorganizarea promisă a Primăriei Târgu Mureș după metoda Soós


Cu greu, ieri, am aflat din gura primarului Soós Zoltán care este metoda prin care dorește să meargă pe ideea din campania electorală privind restructurarea municipalității Târgu Mureș, pe care o considera supradimensionata și ineficientă. Să privim puțin cronologia promisiunilor după câștigarea alegerilor din 2020 și-n trei pași ajungem la ideea briliantă de economisire a trei milioane de euro prin desființarea unor posturi.

Pe 26 noiembrie 2020. Ce spunea primarul atunci, citat de Ceasul Cetății: ”Pe scurt, instituția are 1317 angajați, iar după reorganizare vor fi cu 20% mai puțini, făcându-se astfel o economie de trei milioane de euro, atât cât reprezintă salariile celor care vor fi disponibilizați. Bani care vor fi investiți în alte proiecte, cum a afirmat primarul. Selectarea celor care vor rămâne va fi făcută în funcție de competența și eficiența. În plus, toți cei aflați la pensie vor fi eliberați din funcție. Motivul acestei decizii este simplu: aparatul administrativ este unul supradimensionat și ineficient. Procesul de reorganizare va începe cu o dezbatere publică timp de 45 de zile și va continuă cu o hotărâre a Consiliului Local”.

Pe 29 ianuarie 2021. Atunci a început edilul să dea înapoi, când i-am reamintit că au trecut cele 45 de zile promise pentru demararea acțiunii de curățenie, iar sursele noastre spuneau de pe 18 ianuarie că e gata organigrama (una greșită din toate punctele de vedere). Cităm: ”Noi am propus spre dezbatare acest proiect de organigramă, dar el poate suferi modificări în funcție de reacția publică, consultările cu sindicatele șamd. Așadar, e posibil ca în două-trei luni sau chiar și-n toamnă să definitivăm această schimbare”. Toamna anului trecut. Între timp s-au făcut angajări, iar în câteva zile vine altă toamnă. (Aici găsiți postarea primarului cu avantajele promise.)

Pe 3 august 2022. Ceasul Cetății a insistat să ne spună clar când va avea loc reorganizarea și concedierile din aparatul considerat relativ recent ineficient și supradimensionat. ”Depinde la ce fel de reorganizare vă referiți. Noi am făcut reorganizarea prin înființarea a șase entități juridice separate”, ne-a răspuns Soós Zoltán. Am insistat că astfel au fost create noi locuri de muncă, iar concedierile promise nu au fost făcute. ”Știți foarte bine că este greu să dai afară funcționari publici, dar acum avem mai puțini salariați. Așteptăm să plece la pensie, iar acest lucru s-a întâmplat până acum în câteva zeci de cazuri”, ne-a mai spus edilul, care n-a mai precizat dacă știa dinainte de a fi ales că așa va fi, în timp ce în campanie promitea că va tăia în carne vie din aparatul supradimensionat și inutil. Și știa, pentru că a fost consilier local din partea UDMR, iar până la urcarea pe fotoliul de primar a fost bugetar. Așadar, metoda genială de eficientizare prin reorganizare este să aștepte ca funcționarii să se pensioneze.

Notă: Pentru cei care au savurat victoria lui Zoltan Soos, postăm clipul din seara victoriei sale din 29 septembrie 2020, când a făcut multe promisiuni privind schimbarea sub domnia sa. Un clip care este posibil să fie șters, așa cum nu mai poate fi găsit nimic pe pagina edilului după cuvinte cheie ca restructurare, reorganizare, aparat inutil și supradimensionat șamd. Informațiile pot fi descoperite totuși căutând după imagini. Așa cum am procedat preț de două ore pentru a nu ne scăpa ceva.


Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button