Prim-planVești

Politician maghiar cere spânzurarea unei ziariste din Târgu Mureș

Jurnalista Paraszka Boroka nu este la prima amenințare, unele fiind din aprilie 2022 (știrea), dar acum există un nume de politician ungur care spune clar și răspicat că astfel de ziariști ar trebui spânzurați.

Citeste si

Barna Bartha, reprezentant al partidului extremist Patria Noastră din Ungaria, a avut un derapaj grav la adresa jurnalistei Paraszka Boroka, redactor la Radio România din Târgu Mureş, în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe.

Puteți să o vedeți pe Parászka Boróka, o puteți auzi la Radio Târgu Mureș. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem”, a spus Barna Bartha. Politicianul a mai adăugat: „asistăm la țiganizarea secuimii şi a poporului maghiar”, a afirmat Barna Bartha.

O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rome și a comunității evreiești, este menționat și numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societății Române de Radiodifuziune.

Poliția anchetează cazul

”Uneori am făcut plângeri la autoritățile din România, alteori nu. Dacă ar fi să fac plângeri în funcție de volumul de amenințări pe care le primesc, ar trebui să fac zilnic plângeri. Zilnic primesc amenințări! Au fost momente când m-am săturat, dar și momente în care am decis să lupt mai departe. Am procese în continuare, care nu sunt finalizate. Și nu sunt singura care trece prin asta. Chiar de aceea am intentat uneori procese, pentru că vreau să vadă colegii mei că există sprijin și că e bine să lupți pentru profesia ta și pentru dreptul de a o practica liber. Totuși, trăim într-un stat de drept! Să nu uităm!”, a declarat Parászka Boróka pentru Investigatoria.

Inspectoratul Județean de Poliție Mureș a comunicat că se fac cercetări în acest caz de amenințări cu moartea. „Condamn public amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu Mureș, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Libera exprimare a jurnaliștilor este o condiție de bază a statului de drept și o valoare fundamentală în orice democrație”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button