back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
VeștiZiaristă din Târgu Mureș hărțuită pentru că nu e pro Viktor Orban

Ziaristă din Târgu Mureș hărțuită pentru că nu e pro Viktor Orban

Data:

Absolventă de facultate în Ungaria, Parászka Boróka a revenit în România la începutul anilor 2000, pentru că nu-i mai plăcea în ce direcția o ia presa, meserie pe care o practică de 22 de ani. A debutat în presa de limbă maghiară din Miercurea Ciuc, iar de câțiva ani locuiește în Târgu Mureș, unde lucrează și în prezent și face corespondențe pentru Ungaria.

Mesaje de intimidare: Nu vrei să te sinucizi sau să mori?

Ziarista susține că presa din Ungaria este aproximativ ca-n Rusia, dar nu atât de dur dată cu capul de pereți de guvernarea Viktor Orban. Mass media este de stat, după ce treptat publicațiile de opoziție au fost închise. Parászka Boróka nu este pro Orban, iar asta îi face munca și mai dificilă. Recent, la Livezeni, unde locuiește jurnalista, au fost găsite câteva buletine de vot arse sau parțial distruse, documente ce ar fi trebuit să ajungă la consulatul de la Miercurea Ciuc, pentru cetățenii maghiari ce vor să voteze. Propaganda actualului premier al Ungariei, iar trolii au început să pună și mai mare presiune pe ea.

“Mereu m-am confruntat cu presiuni. Chiar și acum, în campania asta. Campaniile de denigrare vin ca trenurile. Au apărut articole în presa de propaganda din Ungaria că eu am făcut diversiunea  și cât de ciudat este că eu am fost acolo, că descoperirea s-a făcut în satul în care eu locuiesc.

Așa a început această campanie foarte agresivă la adresa mea, cu participarea inclusiv a UDMR-ului din Cluj și seara trecută deja am primit foarte multe mesaje agresive, de tipul: Ar fi bine să mori!, De ce nu te spânzuri? C…ă ce ești!

Deci un ton și o agresivitate atât de mare… Într-un fel, eu m-am obișnuit cu asta, dar în alt fel nu… Că nu se poate. Deci primești amenințări permanent. Multe sunt amenințări cu moartea. Eu am trecut prin multe… Asta e meseria noastră, trebuie să fim atenți, prudenți, gata de orice. Nu vreau să plâng aici din cauza asta. Dar știu că presiunea asta permanentă, pentru cineva care nu este pregătit sau care are o fire sensibilă, e imposibil de suportat. Și mai ales femeile. Nu suportă și e firesc. N-ar trebui să suporte așa ceva. Lucrăm printre amenințări cu moartea în fiecare zi. Uneori am făcut plângeri la autoritățile din România, alteori nu. Dacă ar fi să fac plângeri în funcție de volumul de amenințări pe care le primesc, ar trebui să fac zilnic plângeri”, a povestit jurnalista pentru Investigatoria, unde sunt mai multe detalii.

Foto: pagina personală a ziaristei

2 COMENTARII

  1. Natie? E cetatean roman, nu maghiar. Secuime? Secuii au fost numatati la referendum, incap in sighisoara. Va cam plac definitiile, nu stiti sensul. Sovinismul e genial, habar nu aveti ce inseamna. Greu cu limbile romane, cetatean roman de etnie maghiara.

  2. Nu hărțuită.
    Doar se pomenesc ieşirile ei şoviniste impotriva propriei nații.
    Se pomenesc in spațiul virtual de comportarea ei de la radio, de dorința majorității colegilor de lucru de a fi demisă dar este susținută politic de udmr.
    Se manifestă jignitor şi față de secuime cu o ură desăvârşită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...