Prim-planVești

Jurnalist ucis la comanda șefului penitenciarelor

În trei luni de la alegerea noului președinte, doi gazetari au fost uciși, fiind prea critici cu sistemul.

Citeste si

La o lună după uciderea jurnalistului Percival Mabasa, în vârstă de 63 de ani, cunoscut ca Percy Lapid, poliția a început cercetările privind persoanele care au dat comanda execuției. Pe 3 octombrie, ziaristul a fost împușcat mortal într-o suburbie a Manilei (Filipine), în timp ce se îndrepta către studioul său.

Acum, Poliția a formulat o plângere de crimă împotriva directorului general al administrației penitenciarelor din Filipine, Gerald Bantag, care este în prezent suspendat din funcție. Ucigașul Joel Escorial s-a predat autorităților luna trecută, temându-se pentru siguranța lui, după ce poliția a publicat imaginile de pe camerele de supraveghere.

„El (Bantag – n.r.) va fi probabil cel mai înalt oficial din această țară acuzat vreodată într-un caz de această gravitate”, a declarat ministrul Justiției, Jesus Crispin Remulla.

Bantag ar fi ordonat uciderea lui Mabasa după ce acesta ar fi expus în emisiunea sa o serie de probleme legate de șeful penitenciarelor, a declarat Eugene Javier de la Biroul Naţional de Investigaţii

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button