PăreriPrim-plan

Organigrama secretă din primărie și angajații plătiți să o protejeze


De o vreme, undeva ascunsă la vedere, noua organigramă a Primăriei Târgu Mureș zace îngropată în foldere și subfoldere, apoi în PDF-ucadena seguridad para moto basket léopard femme amazon massaggiatore anticellulite amazon callaway reva femme cheap jordan 4 babyphone mit alexa verbinden golf d veste femme pied de poule marron babyphone mit alexa verbinden archivador cajonera carpetas colgantes Purchase Florida state seminars jerseys, football, and various accessories for Florida state seminars mascarilla pelo sebastian astro a50 ps4 and pc nike air max 90 sport jumpsuit nike ri pe care le poți citi dacă ești contorsionist. E afișată pentru dezbatere publică. Doar că nicăieri în acele documente nu sunt afișate cifrele care interesează publicul: care este numărul angajaților care au cardurile alimentate cu bani publici și care este cifra celor care nu vor mai avea leafă de la primăriei. Zeci de angajați vor fi dați afară, nu sute, așa cum promite în ianuarie 2021 actualul edil.

Trei departamente și-o domniță care nu știu, nu vor sau nu pot

Ca un cetățean curios de bunul mers al instituției conduse de edilul Zoltan Soos, cel care promitea decapitări masive în campanie și chiar la două-trei luni după instalarea pe fotoliul de șef, am încercat să aflu răspunsurile la întrebările de mai sus. Pe fițuica incompletă afișată în foldărul cu foldere, am găsit un număr de telefon, unde erau promise lămuriri. Se preciza că e secretariatul general, general de-ți venea să-ți calci uniforma înainte de a pune mâna pe telefon. Și-am sunat. O voce profesionistă mi-a spus că habar n-are și să sun la Resurse Umane. Aici, o altă voce profesionistă mi-a recomandat să fac o scrisoare, să-i pun sigiliu roșu din ceară, să dresez un porumbel și apoi să o trimit.

Atunci am apelat la ultima variantă, cea în care angajații de acolo de obicei închid telefonul când îmi aud vocea sau aleargă disperați prin birou ca micuțul din Singur acasă după ce s-a dat cu after shave pe mocuța de ghiduș. Mi-a răspuns surprinzător chiar șeful biroului de presă, Aurelian Trif, fost purtător de cuvânt la cabinetul lui Dorin Florea până in 2014. Și chiar a fost amabil să-mi recomande două variante: Resurse Umane sau domnișoara Cristina Pruteanu, purtătorul de cuvânt al primăriei. De ce? Pentru că nici el habar n-are despre organigramă, că nu-i treaba lui, firește.

Și telefonul e ocupat la stat. Stat degeaba

Cu Resursele Umane m-am lămurit că nu se poate. Cu ultima speranță pe tastatura telefonului, am sunat la Cristina Pruteanu, o tipă unsă cu toate alifiile prin diverse cabinete de la guvernul CDR încoace și de trei ani spre patru aici la Târgu Mureș. Inițial a dat cu sapa în campania electorală, apoi a venit răsplata sub forma unui post de consilier personal al primarului Soos. Loc unde n-a stat chiar așa mult, ci a fost mutată strategic la un departament special de verificat garajele oamenilor. Inspector la ADP, poziție pe care a primit-o cadou, nu prin concurs, zic sursele confidențiale. De formă, pentru că de fapt practică meseria de purtător de cuvânt. Ocazional, când are dispoziție și la dispoziția șefului. La telefonul meu n-a răspuns, ci mi-a dat ocupat cu repetiție și n-a revenit, la fel n-a catadicsit să reacționeze la mesaje. Că așa-i în tenis: pauza de masă lungă, programul scurt și eficiența spre zero, dacă se poate. Aceste lucruri însă vor fi lămurite de procurorii DNA, care tot frunzăresc angajările de după ce s-a trezit Soos pe funcție.

Totuși, există vreo concediere? Da, 70 de persoane și doi șefi 

Frunzărind PDF-urile cu lopata, sucind gâtul până aproape am dat în hernie cervicală, am reușit să descifrez că sunt câteva departamente fără directori, iar unul a fost transformat de așa manieră încât doi dintre șefi să fie lăsați fără scaune, nu fără job. Este vorba despre Direcția activități social culturale, patrimoniale și comerciale – Serviciul autorizări activități economice care s-a dat peste cap și-a ajuns Compartiment Autorizări Servicii Economie. Așadar, doamna Alina Hetrea și Cosmin Blaga vor dispărea din schema de directori-adjuncți.  ai mult, a fost desființat departamentul juridic, iar Dianora Buculei așteptă să vadă ce se întâmplă cu funcția ei. Nu același lucru se întâmplă la Poliția Locală unde crește numărul de șefi, iar Raul Dacian Matiș (moștenit de la fostul primar Florea, care a declarat că a fost o greșeală angajarea șefului Poliției Locale) rămâne nemișcat din fotoliu. Una peste alta, 70 de persoane vor fi restructurate, potrivit unei anexe la anexă, pe care o sursă mi-a trimis-o după ce n-am reușit să dau de ea în vraful transparenței digitalizate deloc.

Anexa a mai lămurit un lucru: nu sunt 1200-1300 de salariați, așa cum recita Zoltan Soos în campanie, ci 699. Minus 70 din 1 martie, potrivit unor surse. Trei ani, trei luni și-o hotărâre de guvern a produs miracolul promis de fostul candidat independent cu carnet UDRM: reorganizarea. Nu la nivelul promis de 30% pe liber, ci 10%.

 


Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button