VeștiPrim-plan

Noua organigramă a primăriei Târgu Mureș: 301 concedieri

Așa cum anunța la finalul lui noiembrie primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, o nouă organigramă va fi prezentată până la finele lui ianuarie. Circa 270 de persoane vor fi concediate, iar organigrama va fi detaliată mâine, de la 11.00, în conferința de presă a edilului. Sursele Ceasul Cetății susțin că procedura e simplă: vor fi redenumite anumite direcții și servicii, iar cei de pe post vor trebui să dea concurs, iar unele entități vor avea personalitate juridică. Pe de altă parte, vor căpăta personalitate juridică patru entități: Direcția Generală Poliție Locală, Direcția Generală Administrația Domeniului Public, Direcția Generală Fiscală și Administrarea Serelor și Zonelor Verzi.

Citeste si

Update: La 22.00, pe site-ul primăriei a apărut noua organigramă, care este pusă în dezbatere publică 45 de zile. Așadar, concedierile vor avea loc la jumătatea lui martie. Atașăm fosta formă și noua formă a organigramei din aparatul Primăriei Târgu Mureș.

Schimbările semnificative

În primul rând, fosta organigramă era pe veritical, iar acum e pe orizontal. Apoi se observă o creștere a numărului de consilieri: 6 pentru primar (înainte unul) și câte doi pentru fiecare viceprimar (niciunul înainte). Sunt desființate astfel: Serviciul Public Administrarea Unităților de Învățământ (192 de angajați vor fi concediați), Serviciul Public Administrarea Grădinii Zoologice Platoul Cornești (54 de concedieri) și Serviciul Autorizări Activități Economic (8 persoane vor fi disponibilizate). După care vor fi desființare firmele și instituțiile în asociere, după cum urmează: SC THE SCIENCE CITY FOR RESEARCH AND MEDICAL INFORMATICS SA, Universitatea Cultural Științifică și SC Administrator Imobile și Piețe SA. Din noua organigramă aflată în dezbatere a fost omisă retragerea din compania Administrație și Turism SRL (unde 47 de angajați sunt în șomaj tehnic).

Update: În conferința de presă de azi, primarul a observat că organigrama propusă spre dezbatere este greșită, iar serviciile propuse spre desființare (cele subliniate cu roșu) vor rămâne mai departe.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button