Prim-planVești

Curtea Bavareză a rămas fără terasă. Temporar

După dezvăluirile din Curtea Bavareză care și-a deschis o terasă și îi terorizează pe vecini cu zgomotul, de cinci luni, Ceasul Cetății a sunat astăzi la Primăria Municipiului Târgu Mureș să întrebe dacă se doarme bine pe subiectul ăsta. Și răspunsul a fost liniștitor: activitatea terasei a fost suspendată pentru 10 zile, la solicitarea Poliției Municipiului Târgu Mureș.

Citeste si

La fel însă a decis și Direcția de Sănătate Publică Mureș, care, mai mult, a decis închiderea activității terasei imediat și permanent, pe motiv că nu există 15 metri între locul de servire publică și vecini. Administratorul firmei nu a oprit activitatea, iar Ceasul Cetății a demonstrat asta. DSP însă n-a revenit în control pe moment pentru a verifica dacă se respectă sau nu decizia, cu toate că am demonstrat că este ignorată de cel puțin două săptămâni.

Nici șeful Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș, n-a binevoit să ridice telefonul și să ne explice de ce subalternii săi n-au văzut construcția ilegală din curtea terasei timp de jumătate de an, nici n-au dat amenzi de fiecare dată când s-a depășit programul de lucru, respectiv orele 22.00.

Am încercat marea cu degetul prin viceprimarul Vilmos Portik pentru a vedea de ce direcțiile din subordinea sa (cum este Poliția Locală) închide ochii în fața neregulilor. Nici domnia sa n-a avut curajul extraordinar de a răspunde la telefon.

Singurul care a răspuns la telefon a fost administratorul terasei, Ioan Onișor, care a spus că va respecta decizia municipalității pentru cele 10 zile de suspendare. L-am întrebat dacă va respecta și decizia DSP, care a dispus închiderea imediat și permanent, iar aici ni s-a replicat că va solicita lămuriri instituției, care nu a fost clară în formulare. Vom reveni.

Notă: Într-o discuție anterioară cu proprietarul și administratorul, acesta ne-a spus că e posibil să mute terasa la numărul 70 (în stanga imaginii) pentru a nu mai avea conflicte cu vecini.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button