back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planCum este îngropat cazul elevului cu autism agresat la Școala Dacia

Cum este îngropat cazul elevului cu autism agresat la Școala Dacia

Data:

Bătut de colegi și agresat verbal, un elev cu autism din clasa zero s-a trezit ca o țintă pentru continuarea bullying-ului la instigarea copiilor chiar de învățătoarea Elena Toma, care a spus că din cauza lui nu mai merg într-o excursie la Turda. Evenimentele de la Școala Gimnazială Dacia din Târgu Mureș au fost dezvăluite de Ceasul Cetății în câteva episoade (puteți să le lecturați aici și aici). În acest conflict a intervenit Inspectoratul Școlar Mureș, care a solicitat o anchetă internă.

Promisiuni și mușamalizare

Directoarea Mihaela Șanta a încercat din start să estompeze conflictul, aruncând sub preș întâmplările cu promisiunea că va face o anchetă și vom fi informați, dar ne-a avertizat să avem răbdare și să așteptăm răspunsuri de la toate părțile implicate. Inclusiv unitatea pe care o conduce. Mai mult, ne-a mărturisit că oricum învățătoarea va ieși la pensie în această vară și nici n-ar conta vreo sancțiune. Au trecut aproape două luni de atunci. Între timp, recent, Consiliul de Administrație al școlii ar fi decis că nu este importantă constituirea comisiei de anchetă, așa că Elena Toma va scăpa fără cercetare disciplinară sau vreun avertisment. Informația ne-a fost furnizată pe surse din cadrul unității școlare.

Disprețul față de părinții copilului se revarsă și asupra presei

În repetate rânduri, Ceasul Cetății a încercat să intre în legătură cu directoarea Șanta prin telefoane (personal și la secretariat unde nu răspunde nimeni), sms-uri și email. S-a dovedit o misiune imposibilă. Vom aștepta scurgerea timpului pentru un răspuns oficial în termenul legal, apoi vom continua investigația despre un caz special, care este considerat neînsemnat pentru conducerea școlii.

Părinții elevului agresat au solicitat un răspuns de acum două luni și încă nu au primit o replică oficială. Ei se așteaptă ca întreaga clasă să fie desființată, așa cum le-a șoptit directoarea, iar copilul lor să fie exclus pe motiv că nu mai sunt locuri. Vom reveni când vom avea noutăți!

Fotografii generice

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

5 COMENTARII

 1. Mergeti cu inregistrarile de pe grup la procurori, invitare la ura, la violenta, ce a mai fost. E cel mai simplu, ca sa opriti atacurile si sa nu fie victime si alti copii… defecti in fata nesimtitilor.

 2. Cum este îngropat cazul elevului cu autism agresat la Școala Dacia
  Tiberiu Lovinvineri, 22 iulie 2022, 14:52Ultima actualizare vineri, 22 iulie 2022, 15:04
  Bună ziua !
  Mă numesc Alexandru Cîmpeanu și sunt consilier județean.
  Cunosc foarte bine cazul cu titlul de mai sus, nepoțica mea fiind elevă în clasa doamnei Toma Elena.
  Vă aduc la cunoștință că într-o măsură covârșitoare, susținerile părinților lui Andrei sunt neadevarate. E important să se cunoască faptul că în această stare de lucruri sunt parte și ceilalți 16 elevi ai clasei împreună cu părinții și/ sau reprezentanții lor legali, iar punctul de vedere al acestora nu a fost facut public în contradictoriu sau în consens cu al părinților elevului care se pretinde a fi victimă.
  Vă stau la dispoziție pentru a vă oferi punctul de vedere personal, solid argumentat.

  • Stimate domn, consilier judetean, sper ca va amintiti modul dezgustator in care ați incitat la ură, discriminare si marginalizare atat a noastra ca pari ti cat si a copilulii pe grupul de comunicare interna a scolii.
   Este sanctionabil prin lege ce ati facut si ce incercati sa faceti, indiferent de functia in care va prezentati!
   Ujică A.

   • Nu știu pe cine interesează funcția dvs., Dle. Câmpean.
    Pe mine, personal, cetățean de rând nu mă impresionează.
    Că alții își fac reclama cu funcțiile lor publice că sa para mai (ne)veridici, treaba lor, este abuz în serviciu, fiecare pe mustața sa.
    Însă, nu aveți nici un drept să judecați în ce suferințe și terori psihice pot să treacă acel copil și părinți acestuia. In ce consta minciuna acestora?
    Că nu suferă când copilul lor merge și se întoarce plângând la/ de la școală?
    Că nu au dreptate când spun că un copil cu autism nu este mai puțin ci este altfel și trebuie acceptat de societate și nu stigmatizat?

    Dvs. Aveți habar cate persoane geniale sunt care suferă de sindromul Asperger ( o forma de autism, dar tot autism este)?
    Printre contemporani il menționez pe Elon Musk ( cel mai bogat om) dar sunt multi alții care și-au dat seama după multe suferințe prin care trece și acest copil că ei sunt diferiți.
    Diferit nu înseamnă mai puțin,mai rău,mai agresiv, mai prost.Percep altfel lumea( sunt extrem de sensibili la zgomote, la sunete ( chiar și zgomotele uzuale dintr-o sală de clasă ii deranjează după un timp, ii epuizează).
    Și faptul că copilul sau nepoata Dvs. Nu are autism și nu suferă din acest motiv nu va dă dreptul sa micșorați importanta situației .

    Sper ca autoritățile să facă dreptate și macar sa nu se repete acest stil de hărțuire colectivă din partea inclușiv a instituțiilor prin părtinirea acestui comportament.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...