DezvăluiriPrim-plan

Anchetă fantomă. Elevul agresat și jignit pentru că este autist va relua calvarul din toamnă

Fostul soț al învățătoarei a transmis amenințări conducerii CC

În urmă cu 20 de zile, Ceasul Cetății a publicat ultimul articol legat de elevul cu autism care a fost bătut de colegi de mai multe ori și umilit de învățătoare Elena Toma de la Școala Dacia din Târgu Mureș. Dezvăluirea poate fi citită aici. Între timp, au avut loc două evenimente: o amenințare și o ridicare din umeri de la Inspectoratul Școlar Mureș.

Citeste si

Constantin Toma: ar trebui să tremuri!

Fostul soț al învățătoarei ne-a contactat pentru o discuție neoficială să ne lămurească despre ce este vorba, nefiind implicat în niciun fel. Constantin Toma a fost extrem de pașnic, dar acuzele și suspiciunile se îndreptau tot împotriva elevului cu autism și a familiei acestuia. Am ignorat întâlnirea, dar a revenit după câteva zile cu mesaje de amenințare prin care spune că ar trebui să ne fie frică și să tremurăm, că s-a interesant el și știe tot (n.r. fost militar și posibil cu relații la fosta Securitate, acesta are impresia ca toți oamenii politici că jurnaliștii scriu doar la comandă financiară, iar ei pot fi cumpărați la kilogram). Nu știm ce înseamnă tot, dar am continuat să ignorăm până astăzi.

Inspectorul școlar general nu mai are ce face

Astăzi, am încercat să o contactăm pe directoare Școlii Dacia, Mihaela Șanta, care nu a mai răspuns. Ar fi trebuit să ne comunice dacă s-a finalizat ancheta privind cercetarea învățătoarei Toma. Părinții elevului n-au fost încă solicitați să răspundă la vreo întrebare, iar de cadrul didactic în prag de pensie (n.r. din 1 septembrie nu va mai lucra în educație) nu se știe nimic.

Ceasul Cetății l-a sunat pe Sabin Pașcan, inspectorul școlar general din Mureș, că poate este mai informat. Acesta ne-a declarat că a dat ordin să se facă o anchetă, iar în 30 de zile va avea un răspuns. Dacă nu, va solicita o justificare. Așadar, din februarie un copil bolnav a fost agresat în școală și umilit de învățătoare, dar nimeni nu poate face nimic în Târgu Mureș, în afară de a aștepta să treacă timpul. Din toamnă, băiatul de 6 ani va relua calvarul, dar măcar cu o altă învățătoare, care poate va avea abilități pedagogice să prevină astfel de evenimente. Desigur, în situația în care clasa nu va fi desființată. cum a lăsat să se înțeleagă directoare Șanta, doar pentru ca elevul Andrei să nu mai fie acceptat.

Foto: Imagine generică

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button