Vești

Cazul Unitatea Covid și cum ISU se autoanchetează din oficiu

Exasperat că autoritățile locale nu îndreaptă eroarea de la Unitatea Covid-19 de la UMFST, proiectantul Petre Pintea a mers mai departe cu plângerile la Guvernul României, respectiv Ministerul Afacerilor Interne. Instituție care a trimis mai departe către IGSU să soluționeze petiția, dar răspunsul a venit de la ISU Mureș, autoritatea acuzată că a închis ochii. La rândul său, Guvernul României și-a delegat cercetarea către Prefectura Mureș. Momentan, avem doar replica proiectantului către ISU Mureș, pe care o redăm întocmai, cu un șir consistent de acuzații.

Lucrarea  ‘’Centru Sportiv Universitar UMF Tg-Mures ’’ OB 01 Sala de sport  U.M.F. Tg-Mures din incinta U.M.F.S.T ‘’George Emil Palade ’’din Tg-Mures care în anul 2020, prin amenajări interioare si montare de containere în exterior, a fost transformată în sală suport COVID 19.

 Urmare a adresei dvs. nr. C/150002 din 22.02.2021 vă comunicăm următoarele : 

          – Prin adresa nr. 51 din 01.02.2021, din moment ce subscrisa nu v-a adresat o solicitare, nu am asteptat un răspuns de la dvs.  

          – Cu toate că din adresă reise că ati efectuat un control în cursul anului 2020 ( fără să ne precizati perioada, având în vedere că în cursul anului 2020 sala de sport a fost transformată în sală suport COVID 19 …) din adresa dvs. nu rezultă că în urma controlului efectuat ati retinut în actul de control dacă trapele de fum montate în acoperisul sălii de sport sunt ori nu în conformitate cu documentatia tehnică întocmită de subscrisa pe care ati avizat-o cu AVIZUL DE SECURITATE LA INCENDIU Nr. 1.132.520 din  09 mai 2008. 

          Anexăm adresa nr. 39434 din 10.02.2021 dar si  nr. 40085 din 23.02.2021 emisă de Directia Secretariatul General al MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, ulterior datei de 22.02.2021 la care dvs. ati emis către subscrisa adresa nr. C/150002, din care rezultă că solutionarea va fi făcută de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentă care, după câte stim, îsi are sediul în Bucuresti.

Subscrisa consideră că e poziția corectă cea a MAI deoarece : 

         a) dvs. ati autorizat, începând din 2013 si până în 2020, sala de sport să fie folosită fără să îndeplinească cerinta de calitate de sigurantă la foc la nivelul celei din proiectul autorizat si pe care l-ati avizat si astfel a fost pusă în pericol siguranta persoanelor care au folosit-o, 

         b) dvs., prin ceea ce ati făcut anterior, ati permis conducerii UMFST ‘’George Emil Palade’’ din Târgu Mures să organizeze în sala de sport în 14 decembrie 2019 examenul de rezidentiat pentru cca 800 de rezidenti punându-le în pericol  siguranta corporală dacă s-ar fi produs un incendiu,  

          c) dvs. ati permis ca sala de sport să fie transformată în sală COVID 19, cu trapele de 1,90 mp în acoperis, cu toate că stiati si stiti că prin documentatia pe care ati avizat-o cu AVIZUL DE SECURITATE LA INCENDIU  Nr. 1.132.520 din  09 mai 2008, trebuie  să fie de 2,80 mp fiecare, acceptând în fapt, ca în eventualitatea unui eveniment nedorit (incendiu),  să le fie pusă în pericol siguranta corporală a pacientilor de la sectia ATI – COVID 19 si a personalului medical care-i tratează.

 d) dvs. nu ati inteprins ceva ca după trecerea pandemiei, când sala de sport se va folosi din nou pentru tenis de câmp si alte activităti, să fie schimbate trapele de fum actuale cu cele de 2,80 mp fiecare pe care le-ati avizat cu documentul  Nr. 1.132.520 din  09 mai 2008 ca astfel să nu mai  fie pusă în pericol în continuare, în eventualitatea unui eveniment nedorit (incendiu), în orice moment siguranta corporală  a persoanelor care o vor folosi. 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button