Păreri

„Ziaristul” care pupă moaște vii

Într-un lung și dubios editorial, Cristian Teodorescu (owner la punctul.ro) pare cavalerul neînfricat care atacă de la cămătari la una dintre cele mai vechi familii din oraș. Nu știu dacă însăilarea a fost la dictare sau la beție, dar poate fi și o combinație, pentru că amestecătura aruncată-n online e ca într-o filă din jurnalul personal al frustărilor. Ceva de nepublicat dacă ar fi avut un redactor-șef serios. Mă opresc doar la capitolul sănătate și-i las autorului povestea cu Dorin Florea, Claudiu Maior și cămătari pentru propria satisfacție de a se bate pe umăr.

Citeste si

Acum, opinistul vorbește despre miracolul numirii în funcția de manager a unei tanti care până de curând se ocupa de contabilitatea morților de la IML Târgu Mureș. Acum, contabila Mariana Lenuța Cernat se ocupă de conducerea Spitalului Județean de Urgență. O responsabilitate imensă în pandemie, unde, în mod firesc, ar fi trebuit să fie un doctor cu abilități de manager. Ea are însă alte calități, pe care le prezint mai jos. Din păcate, concursul anunțat de Consiliul de Administrație a deranjat anumite interese, iar ministrul Voiculescu l-a demis și și-a numit oamenii săi. În România nu e nevoie de competență și de un concurs cu o comisie imparțială, mai ales când vorbim de un buget de 100 de milioane de euro, ci de slugi care să direcționeze banii spre conturile unor personaje importante politic.

Și așa ajungem la familia Benedek, atacată furibund de cel care a păpat vreo doi ani bani buni ca PR al UMFST Târgu Mureș, sub directa coordonare a rectorului-senator PSD Leonard Azamfirei. Războiul dintre stăpânul universității și prof.dr. Imre Benedek e vechi, spumos și contondent. Acesta din urmă era președintele Consiliului de Administrație la spitalul de urgență și a propus concursul. Teodorescu susține că de fapt prof.dr. Theodora Benedek visa să devină manager și să candideze. Posibil, pentru că toți visăm să avansăm, dar nimic ilegal. În momentul în care s-a anunțat concursul, am aflat o listă scurtă a candidaților, iar fosta soție a renumitului cardiolog era în cărți. L-am sunat de Imre Benedek pentru o confirmare și l-am întrebat dacă nu este imoral ca el să fie șeful CA și ea candidată. Mi-a răspuns că nimic nu e sigur, dar că va demisiona automat, dacă se va ajunge aici și fosta soție își va depune candidatura.

Să recapitulăm: Cristi Teodorescu a fost PR la UMFST, contabila Mariana Cernat este căsătorită cu un profesor de la universitate (calitate incontestabilă), punctul.ro publică lejer comunicatele rectorului și Azamfirei e într-un vechi război cu familia Benedek. Acum lucrurile sunt mai clare, sper. Și evident moaștele stăpânului trebuie pupate public, dar fără să i se pomenească numele, ci doar dușmanii. Întrebarea de final: pentru ce sumă scrie opinistul astfel de povești? Pentru că-mi plac lucrurile clare, voi solicita universității contractele de publicitate cu presa locală. Măcar așa știm de ce Ceasul Cetății e singura publicație care vede că la universitate se întâmplă și lucruri care n-au legătură cu PR, ci unele care miros penal în sertarele DNA și ilegal legate de construcții, așa cum am demonstrat.

PS Pentru că vor apărea cu siguranță postacii antamați de interesele de jdemilioane de euro din sănătatea mureșeană, care mă vor ataca la baioneta virtuală, precizez că n-am niciun contract cu nicio firmă sau personaj din județul Mureș, nu doar din municipiu. Toate contractele mele sunt în capitală și de aceea îmi permit să scriu adevărul. Altfel, probabil ar trebui să las deoparte pixul de jurnalist și să scriu cu stiloul de piarist. Unul scump și elegant, dar care nu ține loc de credibilitate, nici dacă încasezi vreo 5000 de euro lunar să taci despre mizerii și să mai iei niște scame. Suma e pur și simplu așa o fantezie financiară. Vom vedea cât, dacă va exista transparență la universitate.

 

 

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button