Vești

DIICOT a destrămat o grupare de cămătari

În urma a 43 de percheziții domiciliare, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au reușit destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în camătă.

Citeste si

Din cercetări a reieșit că, din anul 2019 și până în prezent, membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar, pentru fiecare împrumut, ar fi solicitat între 7% și 100% dobândă lunar, în funcție de cuantumul sumei împrumutate.
În urma perchezițiilor, au fost ridicați 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinți, 15 telefoane mobile, trei memory stick-uri, 1 laptop, un hard extern, două arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanție imobiliară și contracte de împrumut.
10 persoane suspecte au fost duse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu. Mureș.

Față de șase dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, iar pentru alte patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
„Membrii grupării, în mod coordonat şi fiecare având un rol bine stabilit, au procedat la acordarea, în mod repetat, de împrumuturi cu dobândă situată între 7 % şi 100% pe lună, către zeci pe persoane de pe raza judeţului Mureş, totalizând peste 500.000 euro. Pentru împrumuturile având la bază sume semnificative de bani, erau încheiate contracte de garanţii imobiliare, în care deseori era prevăzută o sumă net superioară celei acordate efectiv pentru a fi acoperită din punct de vedere aparent legal şi dobânda percepută. Pentru sumele de bani care nu erau semnificative, erau deseori gajate, în fapt, diferite bunuri mobile”, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.
Activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button