Prim-planVești

VIDEO. Revoluția de la Lăureni. Uniți contra ciobanului-pompier

Subofițerul ISU Cristian Moga desfășoară câteva activități în paralel cu meseria: agricultura și creșterea animalelor (uneori chiar în timpul programului, motiv de mutare disciplinară…la doi pași de casă). Activități unde o are ca mână dreaptă pe soția sa și uneori prichindelul care umblă la volanul tractorului la câțiva ani. Familia Moga a reușit în peste un deceniu să-i terorizeze pe vecinii satul Lăureni, prins în zona locatății Miercurea Nirajului.

Citeste si

Teroarea și revolta

Sezonul pășunatului e descris clar în lege, dar familia Moga nu se încurcă în prostii pentru oameni mici. Ea scoate oile la păscut oricând și oriunde. Uneori chiar pe terenul proprietate privată care nu-i aparține. Dacă vecinii se revoltă, atunci amenință. Apoi face ture cu tractorul de strică drumurile, parchează tot felul de mașini și utilaje în fața caselor celor care nu-l înghit, iar câinii săi umblă liberi, atacând animale domestice și chiar ucigându-le. Dosarele penale și procesele verbale sunt tratate ca fleacuri de pompierul-cioban. Uneori pierde, dar nu achită amenzile și nimeni nu pare să-l poată încurca în misiunea sa de a teroriza un sat.

În weekend, sătul de isprăvile vecinului cu grade mici, un grup de localnici au ieșit în stradă ca la revoluție, pentru a arăta dezastrul din urma familiei Moga. Au filmat pentru ca autoriățile să vadă clar și să ia măsuri. În acest timp, au descoperit că două case și ferma au fost ridicate fără autorizație de construcție, susțin protestatarii. Doar că n-ar fi la primele amenzi privind construcțiile ilegale. Cristian Moga a mai fost amendat pentru asta, apoi a contestat în instanță, proces pierdut însă de el.

Acum, localnicilor nu le rămâne decât să aștepte și să se apere de periculosul vecin, pe care nici polițiștii, nici procurorii militari n-au reușit să-l potolească.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button