back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
20.9 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
20.9 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planIncompetența care aduce urșii sălbatici la Zoo

Incompetența care aduce urșii sălbatici la Zoo

Data:

La prima vizită a unui urs, acum o săptămână, un șef de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș ne-a declarat că sunt 40 de hectare și de aceea nu poate fi supravegheată toată zona. Acum, au venit trei urși care au căutat de mâncare, iar declarația oficială sună așa: ”Animalele sălbatice au escaladat gardul și au cotrobăit în containerul aflat în incinta Curții de deservire al grădinii. Vizita lor, de data aceasta, a fost surprinsă și de camera de supraveghere instalată în apropiere. Urșii nu au cauzat pagube. După vizita lor, care a durat aproximativ două ore, au părăsit pașnic incinta Grădinii Zoologice. Szánthó János, directorul Grădinii Zoologice a anunțat Primăria și Garda de Mediu pentru luarea măsurilor de precauție conform legii”, a informat luni, 13 februarie, Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș.

Camerele inutile

La o conferință de presă comună cu primarul, viceprimarul Vilmos Portik a afirmat că au fost montate 30 de camere la Zoo și pe Platoul Cornești. Așadar, aceste camere au fost montate doar pentru a face fotografii și clipuri cu animalele sălbatice care intră la Zoo (fără bilet, cum glumea cineva). Nu există o monitorizare adecvată, iar împrejmuirea celor 40 de hectare și montarea camerelor n-au fost bine gândite. Altfel, nu se plimbau trei urși două ore fără să fie văzuți, iar autoritățile trezite să intervină. Cuvântul cheie este deja în titlu: incompetență. Și problemele tot apar, cu toată recomandarea primarului Zoltan Soos că a ales un director extraordinar.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...