Vești

Valeriu Gheorghiță: Platforma de vaccinare va fi modificată

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată pentru a
determina oamenii să nu renunțe la programări după ce au așteptat o lungă perioadă de
timp. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat în cadrul Digi24 că, începând cu luna aprilie, platforma de vaccinare va afișa celor înscriși pe listele de așteptare, timpul estimat până când va avea loc momentul vaccinării și tipul de vaccin din centrul de vaccinare.
„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță.
Nu vor fi îmbunătățite doar procedurile tehnice. Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai afirmat că până la data de 13 aprilie vor fi deschise peste 350 de cabinete pentru Pfizer și în prima parte a lunii aprilie va creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90, astfel că va crește cu 50% capacitatea de vaccinare din centre

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button