Vești

Medic-șef: „Am atins capacitatea maximă”

Medicul şef al Spitalului de Medicină Hiperbară Mureş, Bogdan Cristian Ion, îi solicită ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu alocarea celor patru barocamere mobile deţinute de DSU deoarece unitatea a atins capacitatea maximă.

Citeste si

Bogdan Cristian Ion susține că listele de aşteptare acoperă inclusiv o parte din luna aprilie şi că pacienţii în vârstă ajung să primească un loc la terapie la două noaptea. De altfel, el precizează că DSU are patru barocamere mobile care ar putea fi folosite în acest sens şi solicită alocarea lor, Spitalul de Mediciă Hiperbară Mureş având capacitatea de a le pune în funcţiune.

”Dl Ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, anul trecut am avut discuţii cu echipa ministerială de atunci în vederea lărgirii capacităţilor de tratament hiperbar pentru a o putea aplica în COVID. Discuţiile din păcate nu s au materializat. Între timp, rezultatele aplicării HBOT în COVID au putut fi văzute pe sute de pacienţi. La ora actuală, în Spitalul de Medicină Hiperbară din Mureş am atins capacitatea maximă, mai mult, suntem blocaţi pe toată luna în curs şi o parte din luna următoare cu liste de aşteptare, în condiţiile în care terapia hiperbară, pentru a fi eficientă, trebuie aplicată rapid. Şi asta în condiţiile în care aplicăm HBOT toată noaptea. Mulţi sînt pacienţi în vîrstă, care prind loc la terapie la ora 2 noaptea. Anul trecut, ne-am exprimat faţă de ministrul de atunci disponibilitatea de a pune în funcţiune pe terenul spitalului cele 4 barocamere ale ISU, care ar tripla capacitatea noastră de tratament. Din păcate, nici această idee nu a fost preluată. Cu noul mandat al dvs şi ţinînd cont de necesitatea reală şi majoră legat de acest nou val, dar şi de faptul că barocamerele statului român nu sunt folosite, noi în continuare vă anunţăm că avem capacitatea să le punem în funcţiune pe terenul spitalului, omologat de ministerul dvs, în orice formă de colaborare o puteţi gîndi dvs, pentru a putea veni în ajutorul a cît mai mulţi pacienţi”, a scris Bogdan Cristian Ion pe pagina sa de facebook.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button