Vești

Un funcționar public și șase cadre medicale cercetate pentru corupție

Șase cadre medicale și un funcționar public sunt cercetate pentru infracțiuni de corupție, iar față de ele au fost dispuse măsuri preventive de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș. Mai exact, cele șapte persoane sunt acuzate că au facilitat menținerea în plată a pensiilor de invaliditate contra bunuri și bani, așa cum au descoperit polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție Mureș.

Potrivit unui comunicat de presă, „față de trei dintre inculpați (cadre medicale) s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, iar alți patru inculpați (trei cadre medicale și un funcționar public) au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență”. Cei patru inculpați reținuți pentru 24 de ore vor fi prezentați Tribunalului Mureș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Update: Arestul a rămas doar la domiciliu. Cei patru împotriva cărora magistrații mureșeni au dispus măsura arestului la domiciliu (procurorul de caz a cerut arest preventiv, iar inculpații au cerut control judiciar, dar măsurile cerute au fost respinse de judecător) sunt: dr. Dinu Onigaș (șeful Secției Pneumologie de la Spitalul Municipal Sighișoara), dr. Dana Maria Ciobanu (medic primar cardiolog, Secția Medicină Internă – Spitalul Municipal Sighișoara), dr. Constantin Pamfil (medic primar la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighişoara din cadrul Casei de Pensii Mureş) și Pál Iosif Attila (prezentat ca funcționar public).

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button