Vești

Ziua Eroilor la Castelul Teleki

Cu ocazia Zilei Eroilor, la Castelul Teleki din Dumbrăvioara a fost organizat seminarul  “Întoarcerea militarilor veterani din Teatrul de Operații”. Organizat de Fundația Benedek Teleki, evenimentul a adus la aceeași masă personalități din domenii diverse, din țară și străinătate. Alături de inițiatorii seminarului, profesorii universitari doctori Theodora și Imre Benedek, au fost Traian Halalai, președintele EXIMBANK, Mihaela Liț, directoarea sucursalei Mureș, Victor Aileni, expert NATO, prof. dr. Paul Porr, președinte Forumul Democrat al Germanilor din România, Vasile Dub, președintele Comunității Evreilor din Tg. Mureș, Tvica Berkovitz, medicul personal al premierului din Israel, prof. univ. dr Shaul Kimhi (Israel), Antonio Patane, vicepreședintele Camerei de Comerț România-Italia, colonel prof. univ. dr. Vasile Marineanu, comandantul Centrului National Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală (MAPN), Dan Cosma, prim-vicepreședinte AMVVD, Mihai Florin Ilaș, președinte sucursala AMVVD Tg. Mureș, Nicu Bumb, de la Mirdadot -Telemeau de Ibănești, Marius Popenta, președintele sucursalei AMVVD Sibiu, Iulian Butnaru, directorul general ACI SA și Petru Țucă, președintele sucursalei AMVVD Sighișoara și Mircea Dușa, fostul ministru al apărării.
Moderată de Mădălina Neacșu, doctor în Informații și Securitate Națională, discuția s-a întins pentru câteva ore. În cadrul evenimentului a fost prezentă și “Caravana Veteranilor Militari”, în parteneriat cu mures.ro, care are ca scop mediatizarea spiritului de solidaritate și întrajutorare umană, precum și coeziunea de grup, atât în rândul personalului activ cât și relaționarea cu societatea civilă și instituțiile de resort.

Notă: Fundația Benedek Teleki își propune să inițieze să demareze o serie de proiecte în parteneriat civil-militar, un prim eveniment de acest gen fiind organizat în cinstea și pentru “Întoarcerea militarilor veterani din Teatrul de Operații”, ca parte a parteneriatului strategic incheiat între AMVVD și Asociația de Terapie Transvasculară și Transplant Kardiomed.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button