Vești

Ucraina a completat chestionarul pentru aderarea la UE și, din iunie, ar putea deveni stat candidat

Chestionarul ce constituie punctul de pornire în drumul Ucrainei către statutul de stat membru al Uniunii Europene a fost completat de autoritățile de la Kiev, a declarat Ihor Jovkva, adjunctul şefului Oficiului preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Preşedinta Comisiei Europene,Ursula von der Leyen, i-a înmânat acest chestionar preşedintelui Ucrainei,Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale la Kiev din 8 aprilie. Tot atunci, von der Leyen a și promis un start mai rapid în cazul eforturilor Ucrainei de a deveni un membru al UE în urma invaziei ruse.

Astăzi pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană. Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare privind conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare de aderare. Ne aşteptăm ca recomandarea… să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi în terenul statelor membre UE”, a declarat Jovkva duminică seara pe postul public de televiziune al ucrainei.

De asemenea, Jovkva a mai precizat că se așteaptă ca Ucraina să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în cadrul unei reuniuni programate a Consiliului European.

Consiliul European se va întruni în perioada 23-24 iunie, conform programului afişat pe site-ul său.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button