Vești

Taxa specială de salubritate pe acest an și cea de la anul

La sfârștiul săptămânii, Consiliului Local a aprobat noul Regulament de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici din municipiul Târgu Mureș, precum și cuantumul taxei pentru anul 2021. Aceasta urmează a se încasa prin Direcția Impozite și Taxe Locale în baza declarației pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare, în funcție de numărul de  locatari stabili declarați de titularii dreptului de proprietate sau folosință.

Detalii în comunicatul de presă

Taxa specială de salubrizare înlocuiește tariful precedent, de 10,3 lei/persoană, care se percepea în baza contractului încheiat cu operatorul de salubrizare pe anul 2020.

Cuantumul taxei de salubrizare pentru anul 2021 a fost stabilit la valoarea de 11,87 lei/persoană.

Declarațiile se vor depune direct la Direcției Impozite și Taxe până la data de 01.03.2021, dată după care, în lipsa declarației, impunerea se va face din oficiu în baza estimării unui număr mediu de persoane,  până la depunerea declarației rectificative de către utilizatorul sau proprietarul locuinței.

Utilizatorii non casnici, persoane juridice și instituții publice,  vor achita pentru anul 2021 tariful de salubrizare în cuantum de 119,23 lei/mc +TVA, în baza contractelor încheiate cu operatorul de salubrizare.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button