DezvăluiriPrim-plan

Surse: bradul de plastic a costat 20.000 de euro

Prețul a fost stabilit în luna mai

Sub pretextul că este vorba de mediu, primarul municipiului Târgu Mureș a anunțat că în acest an vom avea brad artificial. Ce nu a spus Zoltán Soós este că bradul ar fi costat 20.000 de euro fără TVA, potrivit surselor din instituție. Decizia nu e una de ultim moment, ci s-a discutat despre ea în Comisia de Buget a Consiliului Local în luna mai. Prețul pentru obiectul decorativ nu este însă totul, ci el se dublează când vine vorba de montat și servicii de întreținere. Așadar, potrivit acelorași surse, primăria ar urma să cheltuie din bani publici cel puțin 40.000 de euro. Avantajul acestui surogat este că poate fi folosit câțiva ani, element punctat de primar.

Citeste si

Anul trecut, bradul natural a costat circa 1500 de lei, pe motiv că visteria era goală, iar simbolul sărbătorilor de iarnă s-a dovedit la fel de gol. Acum, de la 400 de euro în 2020 s-a ajuns la 40.000 de euro în 2021. Ceasul Cetății a încercat să ia legătură cu consilierii locali care au fost prezenți la acea ședință. dar nu sunt disponibili. Nici biroul de presă nu poate fi abordat în weekend, iar pe site-ul primăriei nu am descoperit documentul prin care s-a făcut achiziția. Vom reveni cu detalii, când le vom primi. Până atunci să revedem mesajele edilului de pe Facebook legat de brazii luați anul trecut și acum.

Ce a scris primarul Soós pe Facebook

25 noiembrie 2021

Crăciunul se apropie, intrăm în febra pregătirilor! Din grijă față de mediu, în acest an centrul de greutate al ornamenticii va fi un brad artificial. Cum el va putea fi folosit mulți ani în acest scop, nu va mai fi nevoie de tăierea unor brazi uriași de Crăciun. Bradul artificial va fi amplasat în Piața Teatrului, iar în fața Palatului Administrativ va fi împodobit un brad natural în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

4 decembrie 2020

Așa cum am anunțat și in conferința de presă, Primăria va organiza și în acest an bradul de Crăciun 🎄, pentru a aduce o bucurie copiilor și a ne bucura împreună de sărbătorile de iarnă.
Bradul va fi adus de la ocolul silvic Fâncel, zona Ibănești Pădure, va avea o înălțime de 1️⃣8️⃣m și va fi amplasat în centru, la ceasul floral. Din cauza limitărilor impuse de pandemie, și ținând cont de faptul ca visteria Primăriei este aproape goală, iluminatul va fi unul mai simplu în acest fel utilizând decorațiunile din anii trecuți. Studenții de la Universitatea de Arte ne vor ajuta la împodobirea orașului. ⛄
Nu vom mai amplasa decorațiuni 🎇 în cartiere ci vom ilumina doar centrul. Luminile vor fi aprinse începând de sâmbătă iar bradul la jumătatea lunii decembrie. Având în vedere reglementările în vigoare datorate pandemiei, nu vor fi spectacole, târguri sau alte manifestări. Sărbătoarea Crăciunului din acest an va sta sub semnul modestiei, a liniștii, a echilibrului, pentru a ne putea bucura unii de alții în familie.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button