Vești

Gluma cu porcul, motiv de zâzanie între sindicatul polițiștilor și ministrul Bode

Șeful MAI a concediat un angajat care ar fi cerut un porc de Crăciun

Sindicatul polițiștilor ia apărarea colegului de la Giurgiu, șeful Serviciului Rutier, care a fost concediat de ministrul Lucian Bode, pentru că ar fi cerut un porc de Crăciun. Detalii în reacția sindicaliștilor de la Europol.

Citeste si

Povestea porcului, de Lucian Bode

În ultimele 3 zile s-a creat o adevărată isterie națională în jurul unei imagini cu un raport în care se cere un porc de Crăciun de către un polițist. Nu a avut nimeni curiozitatea să întrebe dacă raportul este real, dacă chiar a fost întocmit sau semnat de polițiștii cărora le apare numele pe raport sau dacă a fost înregistrat la nivelul unității. De ce? Pentru că la noi „tot ce zboară se mănâncă” și pentru că șefii Poliției nu au avut capacitatea să iasă imediat să comunice aceste informații, lăsând ca interpretările pe subiect să fie acceptate ca fiind reale, de către public.

Simțul umorului sau lipsa acestuia este indicatorul de inteligență al unui om. Iar în privința ministrului Bode avem dubii serioase văzându-i reacția pe acest caz. Satisfacția cu care a anunțat Bode că l-a „zburat” din funcție pe șeful Serviciului Rutier, ne-a lăsat impresia că a destructurat vreo rețea de crimă organizată sau că l-ar fi prins pe cel care a pus bomba la Arad. În realitate, anunțul acestuia reprezintă o adevărată cacealma, și asta pentru că ofițerului care exercita funcția de șef serviciu rutier îi expira oricum împuternicirea în 30 noiembrie însă, imediat după ce a văzut amploarea dată acestei glume, a solicitat din proprie inițiativă încetarea împuternicirii pentru această poziție, înainte de anunțul ministrului.

Și mai vedem dubla măsură în cazul lui Bode în condițiile în care a declarat că „a decis declanșarea cercetării prealabile” în cazul a 5 agenți menționați în pozele care au apărut în presă, în condițiile care, pentru cms. șef Christian Ciocan, după circul pe care l-a făcut în vară pentru faptul că a fost amendat, nu s-a declanșat nicio cercetare disciplinară, nu s-a aplicat nicio sancțiune și nici nu s-a reținut că a fost prejudiciată imaginea instituției.
Sindicatul EUROPOL va asigura asistența polițiștilor cercetați pentru a demonstra ridicolul situației”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button