Vești

Carantină pentru toți cei care vin din Africa de Sud

Noua varianta a virusului a ajuns deja în Europa

După ce mutația Omicron a coronavirusului a fost depistată, autoritățile europene au luat măsuri dure pentru ca ea să nu ajungă dominantă, cum a fost Delta. Mai prudentă, America a interzis toate zborurile dinspre Africa de Sud (Botswana, Zimbabwe, Namibia, Eswatini, Mozambic și Lesotho.). Astăzi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și secretarul de stat Raed Arafat au susținut o conferință de presă legată de pandemie. Cele mai importante declarații pot fi citite în continuare.

Citeste si
  • Având în vedere alertele de la OMS, România s-a adaptat măsurilor. A fost adoptată o hotărâre CNSU, care aliniază România la măsurile deja luate în mai multe state europene, care limitează sau interzic călătoriile.
  • Călătorii români care vin din zonele respective vor fi carantinaţi timp de 14 zile. Pot ieşi din carantină după 10 zile cu test negativ.
  • Măsurile de vaccinare şi de sănătate publică sunt recomandate de toate organismele internaţionale şi vaccinarea este soluţia oportună.
  • Nu ştim cum va evolua noua tulpină. Ne pregătim să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare.
  • Nu putem exclude apariţia de cazuri şi în România.
  • Pentru aceasta INSP împreună cu reţeaua de laboratoare care face secvenţieri, cazurile grave internate în spitale vor fi subiectul acestor secvenţieri, să vedem dacă aceste tulpini ar fi prezente în România”, a mai spus Rafila.
  • Dacă la nivelul UE se decide că certificatul verde are o anumită valabilitate (9 luni) atunci așa vom face noi ca membri ai clubului. Suntem membri într-un club, respectăm regulile. La nivel național, vom vedea.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button