Prim-planVești

”Surpriză”: Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare

Update: Alegerile europarlamentare vor fi pe 9 iunie, unde PNL și PSD vor avea candidați pe listă comună, iar la localele din aceeași zi vor avea candidați separați. În septembrie vor fi alegerile pentru președinte, iar pe 8 decembrie cele parlamentarewelche kaffeemaschine für 1 person nike air max 90 cheap yeezys babyphone mit alexa verbinden golf męski zara welche kaffeemaschine für 1 person cheap jordan 4 billige matratzen logitech c270 microphone not working cheap yeezys pallone calcio a 11 veste femme pied de poule marron nfl jersey sales brandon aiyuk youth jersey Purchase Florida state seminars jerseys, football, and various accessories for Florida state seminars . Calendarul exact și principalele declarații pot fi citite aici.

Cum era de așteptat, după runde de negocieri întinse ca pelteaua, pentru a menține tensiunea populației și a candidaților, coaliția PSD-PNL a decis să comaseze alegerile, iar anunțul oficial va fi făcut în jurul orelor 16.00 sau diseară.

Miza comasării: ruperea AUR

În urma sondajelor publice și a celor interne, s-a dovedit că AUR are o creștere periculoasă pentru coaliția de guvernare. Astfel PSD se bate pentru primul loc cu AUR, iar PNL se bucură de bronz. Mai mult, sute de aleși locali din cele două formațiuni (nu doar de la ele) au fugit cu arme și bagaje în tabăra auriștilor. Strategia PSD este să nu lase AUR să câștige europarlamentarele, pentru că exodul cadrelor după ciolanul puterii va crește, iar în toamnă ar fi măcel electoral pentru coaliție la trei rânduri de alegeri în toamnă.

Așadar, acum USL 2 a pus plasture peste rana deschisă și speră să învingă la europarlamentare și locale, oprind sângerarea de cadre și cea din sondaje. Mai mult, ideea este că astfel AUR ar arunca în luptă toate numele importante și nu vor mai avea candidați valoroși la parlamentare și prezidențiale.

Și ce este nou în strategia USL 2?

USL înseamnă Uniunea Social-Liberală și a fost fondată prima oară în 5 februarie 2011, când partidele de dreapta și de stânga s-au unit pentru a învinge PDL. Ideea a venit de la Dan Voiculescu, șeful Partidului Conservator, iar la ea au achiesat PNL și PSD. Pentru a fi corecți, USL este la al treilea rând de alianță. Prima a fost cu Victor Ponta premier interimar, când a picat Guvernul Ungureanu, apoi tot cu el premier plin după câștigarea alegerilor din 2012 în formula PSD+UNPR+PNL+PC. Uniunea s-a destrămat în 2014 la solicitarea lui Crin Antonescu, iar în ultimii ani s-au apropiat interesele, iar acum PNL și PSD vor candida pe listă comună.

Acum, ultimele discuții sunt legate de împărțirea funcțiilor. Spre exemplu, dacă PSD dorește șefia Consiliului Județean, atunci cedează primăria de municipiu. Vom vedea amănunte diseară, cel mai târziu.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button