SănătateVești

Studiu. România are cea mai mare rată de imunizare din UE

România are cea mai ridicată rată de imunizare din Europa, obținută în urma trecerii prin boală – 70%, în timp ce Norvegia are cea mai mică rată – 3% – arată studiul realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale din Londra. Oamenii de știință britanici au ajuns la această concluzie pe baza unui calcul statistic al distribuției imunității în funcție de ratele de imunizare din fiecare țară și de distribuția pe grupe de vârstă.

Citeste si

Datele din acest studiu sunt imbatabile, iar ele sunt ceea ce contează și este cert. Mai departe, aceiași specialiști britanici se hazardează în ipoteze. „Povestea pandemiei este că incidența cu adevărat mare a infecțiilor a fost la grupele de vârstă mai tinere și, totuși, impactul a fost observat cu adevărat la grupa de vârstă cea mai în vârstă, așa că, în ciuda nivelurilor foarte ridicate de imunitate naturală din România, există încă destui oameni expuși la o posibilă infectare, din cauza faptului că nu s-au vaccinat”, a mai afirmat Lloyd Chapman, unul dintre autorii studiului.

În timp ce Marea Britanie are în jur de 40.000 de cazuri zilnic și 1000 de decese din cauza Covid-19, autorii cercetărilor susțin că țara se afla spre finalul pandemiei, datorită combinației dintre numărul de persoane vaccinate și trecute prin boală, care este la un nivel ridicat.

Grafică: playtech.ro

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button