DezvăluiriPrim-plan

Martor DNA executat de la job și cu două mașini incendiate

În 2017, un funcționar din Primăria Târgu Mureș a acceptat să colaboreze cu procurorii DNA în cazuri de corupție care-i priveau pe cei care conduceau administrația locală. Printre ei, primarul Dorin Florea și Claudiu Sergiu Maior, mâna lui dreaptă. Echipă care a condus urbea două decenii. Ce a urmat. Doar fapte.

Prima fază: Șicane și dosar de concediere

Doar că lumea este mică, iar corupția mare, așa că martorul a fost deconspirat celor implicați, iar șefii lui au început să se comporte ca atare. Protecția oferită în scris s-a evaporat, iar șicanele au continuat, ba chiar i s-a deschis un dosar că ar fi fost angajat cu acte false. Lucru pe care ar fi trebuit să-l știe de la început chiar care au făcut angajarea. Documentele existau și infirmau acuzațiile, dar nu a contat.

A doua fază: Mașinile incendiate

În 2020, martorul a apărut în instanță, cu toate presiunile făcute. Între timp au avut loc alegerile, iar noul primar amenința să facă ordine. Până atunci, mașinile martorului au fost incendiate. Un Audi și-un Golf s-au făcut praf în curtea sa într-o noapte din octombrie. Peste drum este sediul pompierilor, dar ei au așteptat să fie sunați la 112. Până au traversat strada în jumătate de oră, autoturismele au fost distruse 100%. Inspectorul de Pompieri Horea a transmis că a fost o mână criminală. Nimeni n-a văzut nimic, dar sursele noastre susțin că în spate e fratele unui polițist din localitate. De atunci a trecut un an și o lună, iar anchetele nu au dus nicăieri. Mai ales că una dintre victime n-a fost audiată nici acum (n.r. membru de familie). Nici pompierii care au dormit în post n-au fost sancționați.

A treia fază: concedierea

Ne întoarcem la momentul când martorul a fost acționat în judecată de către municipalitatea locală, pentru că s-ar fi angajat cu acte false. A fost schimbat primarul, dar nu ceilalți șefi implicați în dosarul de corupție. Ei sunt pe poziție și acum, iar procesul și-a continuat cursul firesc. În primele termene, fosta administrație a angajat același birou de avocatură ca și-n alte cauze. Cu toate că era ilegal. Într-o relație de rudenie cu un angajat de la municipalitate (adus pe vremea fostului edil), un judecător (fost consilier juridic la Primăria Târgu Mureș) a respins toate dovezile, cele care demonstrau că documentele sunt în regulă, iar martorul a pierdut procesul. De curând a fost concediat.

Va urma!

Foto: Imagine surprinsă de martor când s-a trezit în miezul nopții cu mașinile incendiate.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button