DezvăluiriPrim-plan

Sesiunea va fi fizic, chiar dacă aproape 70 de studenți sunt pozitivi sau carantinați

După ce ne-a declarat că va decide dacă sesiunea va fi onsite sau online la finalul anchetei epidemiologice, rectorul Leonard Azamfirei a afirmat azi pentru Radio Mureș că examenele vor fi susținute fizic la UMFST Târgu Mureș. Mai mult, informația publicată de Ceasul Cetății a fost atribuită unei studente, când noi am avut confirmarea de la DSP Mureș legat de doar trei cazuri, dar și de carantinarea mai multor tineri.

Secrete la liber, dar ignorate de conducerea universității

Rectorul Azamfirei ar putea solicita lista celor carantinați de la șeful de an, dacă nu crede informațiile Ceasul Cetății. 46 sunt în primul an, iar 19 în anul doi la medicină dentară. Mai sunt cazuri în anul patru și cinci. Potrivit surselor noastre în jur de 20 de studenți au făcut testul PCR sau cel rapid și-au descoperit că sunt pozitivi. Unii n-au declarat informația la DSP.

Contacții direcți sunt chemați la examene

În situația dată, când conducerea universității știe clar că are un potențial focar Covid, contacții direcți sunt chemați la examene (sesiunea începe săptămâna viitoare) și organizați în sala specială P11. Probabilitatea ca unii să fie infectați este mare, dar sunt lăsați să circule liber prin oraș și chiar să participe fizic la colocvii. Lucru care nu va afecta doar universitatea, ci întreg orașul. Avem în jur de 10.000 de studenți și sute de angajați la UMFST. O adevărată bombă cu Covid dacă nu sunt luate măsuri și renunțarea la sesiunea onsite.

Directorul DSP: Nu dau examene onsite contacții direcți

Întrebat despre situația de la UMFST, dr. Iuliu Moldovan, directorul DSP, ne-a declarat că e firesc să o cunoască, iar că lucrurile se vor desfășura potrivit legislației în vigoare. Nu, nu vor da examene onsite în sesiune contacții direcți până când nu vor ieși din carantină și nu vedem ce rezultate au la teste. a afirmat șeful DSP Mureș pentru Ceasul Cetății. Momentan, în evidențele instituției sunt doar patru cazuri confirmate și 48 de studenți în carantină.

Rectorul: nu văd motivul pentru care să se închidă universitatea

Chestionat de Ceasul cetății despre pericolul la care-i supune pe angajați și studenți cu o sesiune fizică, rectorul Leonard Azamfirei ne-a declarat:

Anchetele epidemiologice in derulare reprezinta analize pe cazuri punctuale. Cazurile pozitive sau contactii sunt tratati diferit prin prisma examinarii, acesti studenti avand regim de amanare a examenului pe motiv de boala. Restul activitatii se va desfasura normal, cu masurile de preventie bine stabilite si cunoscute. Atata timp cat in Targu Mures scolile nu sunt inchise, nu vad motiv sa se inchida universitatea. Marea parte a studentilor sunt deja vaccinati, vor fi luate masurile de prevenire, conform legislatiei in vigoare iar majoritatea studentilor isi doresc examinarea onsite, care asigura certitudinea unei evaluari corecte.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button