DezvăluiriPrim-plan

Posibil focar de Covid la UMFST: peste 40 de studenți în carantină

Potrivit unor surse din cadrul UMFST Târgu Mureș, peste 40 de studenți sunt în carantină, după ce alți trei au fost depistați pozitiv la Covid-19. Universitatea se află în sesiune, iar de săptămâna viitoare mii de studenți vor veni să susțină examenele. Conform altor surse din DSP, ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar alți tineri ar putea ajunge în carantină. Vom reveni când vom avea și opinia conducerii UMFST, pentru a vedea dacă examenele vor fi online sau acest posibil focar nu va afecta sesiunea.

Citeste si

UPDATE: Noi surse sigure ridică numărul celor confirmați și suspecți. Avem cazuri astfel: Secția engleză-medicină generală: anul 1: 3, anul 4: 1, anul 5: 1. Stomatologie: Anul 1: 2 + 1 rapid test antigen. Sunt confirmați cu PCR. Pe lângă numărul acesta, mai mulți studenți se simt rău, au manifestat simptome specifice, și-au cumpărat teste rapide din farmacie și au ieșit pozitiv, dar nu au spus la nimeni pentru a nu intra in carantina. Dintre cei confirmați, sunt studenți care locuiesc in cămine. 44 de studenți carantinați sunt doar din primul an.

Rectorul Leonard Azamfirei a răspuns solicitării Ceasul Cetății și a declarat că va fi luată o decizie după finalizarea anchetei epidemiologice.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. Domnul Azamfirei tace malc in aceste situatii. Transparenta zero(0). Vine sesiunea iar acesti diletanti ai educatiei amana anunturile clare. TGM este in pericol. O lovitura in doi timpi ar putea ingenunchea spitalele din zona. 1. Focar de covid nedeclarat si cu capacitate de propagare a infectiei. 2. Locurile de ATI absente.

    Salutam initiativa si promptitudinea dumneavoastra.

  2. Ne puteti spune va rog si anumite surse de unde ati prelucrat acest articol? Nu am vazut nici un alt site media din oras sa aminteasca de lucrul acesta, nici o declaratie din partea rectorului, respectiv a facultatii cum ca ar avea loc o ancheta epidemiologica. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button