back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planPosibil focar de Covid la UMFST: peste 40 de studenți în carantină

Posibil focar de Covid la UMFST: peste 40 de studenți în carantină

Data:

Potrivit unor surse din cadrul UMFST Târgu Mureș, peste 40 de studenți sunt în carantină, după ce alți trei au fost depistați pozitiv la Covid-19. Universitatea se află în sesiune, iar de săptămâna viitoare mii de studenți vor veni să susțină examenele. Conform altor surse din DSP, ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar alți tineri ar putea ajunge în carantină. Vom reveni când vom avea și opinia conducerii UMFST, pentru a vedea dacă examenele vor fi online sau acest posibil focar nu va afecta sesiunea.

UPDATE: Noi surse sigure ridică numărul celor confirmați și suspecți. Avem cazuri astfel: Secția engleză-medicină generală: anul 1: 3, anul 4: 1, anul 5: 1. Stomatologie: Anul 1: 2 + 1 rapid test antigen. Sunt confirmați cu PCR. Pe lângă numărul acesta, mai mulți studenți se simt rău, au manifestat simptome specifice, și-au cumpărat teste rapide din farmacie și au ieșit pozitiv, dar nu au spus la nimeni pentru a nu intra in carantina. Dintre cei confirmați, sunt studenți care locuiesc in cămine. 44 de studenți carantinați sunt doar din primul an.

Rectorul Leonard Azamfirei a răspuns solicitării Ceasul Cetății și a declarat că va fi luată o decizie după finalizarea anchetei epidemiologice.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

6 COMENTARII

  1. Ne puteti spune va rog si anumite surse de unde ati prelucrat acest articol? Nu am vazut nici un alt site media din oras sa aminteasca de lucrul acesta, nici o declaratie din partea rectorului, respectiv a facultatii cum ca ar avea loc o ancheta epidemiologica. Multumesc

    • Declaratia rectorului se afla in articol. Nu, celelate site-uri au pierdut stirea. Unele stiri nu-s comunicate de presa, ci trebuie sa ai surse.

  2. Domnul Azamfirei tace malc in aceste situatii. Transparenta zero(0). Vine sesiunea iar acesti diletanti ai educatiei amana anunturile clare. TGM este in pericol. O lovitura in doi timpi ar putea ingenunchea spitalele din zona. 1. Focar de covid nedeclarat si cu capacitate de propagare a infectiei. 2. Locurile de ATI absente.

    Salutam initiativa si promptitudinea dumneavoastra.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...