back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planAzilele groazei. Control și amenzi după un articol din Ceasul Cetății

Azilele groazei. Control și amenzi după un articol din Ceasul Cetății

Data:

Pe 22 august, Ceasul Cetății a dezvăluit nereguli la un azil din Sântana de Mureș, aceeași comună în care a fost descoperit un alt centru horror, cel de la Bărdești. În urma articolului, Prefectura Mureș a dispus un control, iar mai multe instituții și-au trimis reprezentanții în 23 și 24 august.

Amendă fără număr

Pe scurt, Asociația Senior Residence a construit o nouă clădire lângă cea veche, cu destinația centru pentru îngrijire bătrâni. Doar că nu a respectat proiectul realizat de ing. Petre Pintea de la Proexcon Impex SRL, care a reclamat că nu a fost realizat bazinul vidanjabil, iar fosa septică nu face față. Ca urmare, apa menajeră era lăsată să facă baltă în spatele casei, sub nasul pensionarilor. Ilegal și imoral. Singura amendă primită a fost dată de Primăria Sântana de Mureș, tot în august.

Controlul prefecturii s-a lăsat cu amenzi, dar nu a fost comunicată valoarea acestora și nici măsurile luate. Ceasul Cetății a adresat un set de întrebări AJPIS Mureș, care nu a răspuns încă la ele. Printre acestea erau două esențiale: cum a fost recepționată lucrarea fără respectarea proiectului și de ce încă are aviz de funcționare azilul respectiv. Menționăm că recepția a fost făcută de Consiliul Județean Mureș, care știa foarte bine toate aceste detalii. Vom afla și vom reveni.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...