PăreriPrim-plan

Scârba, UDMR și interesul orașului

Ce surpriză ca un proiect personal al ministrului sportului să fie votat în Consiliul Local Târgu Mureș. Cine s-ar fi așteptat ca Turul Ținutului Secuiesc să primească un cadou de 80.000 de lei, așa pe ultima sută de metri? Nimeni în afară de UDMR și consilierii locali care fac sluj partidului unic din acest județ și municipiu. Consiliul Local nu există și nici cel județean fără UMDR, acest ONG cultural. Ședințele celor două organisme sunt pur și simplu formale. Nici n-ar mai trebui ținute, mai ales că și opoziția trădează, atunci când este vorba de o idee maghiară. Așa cum a făcut-o un domn de la POL, maghiar, desigur, care a fost pentru proiectul lui Eduard Novak, stăpânul sportului național, care a reușit anul acesta să stârnească dispute etnice.

Citeste si

Primăria este a UDMR și Consiliul Județean tot așa. Consiliile sunt la fel sub biciul organizației maghiare. E legal ce votează? Nu contează. Există majoritatea. La fel au făcut și acum cu acest eveniment sportiv care nu aduce nimic pentru Târgu Mureș și a fost la limită cu legislația locală. Absolut nimic important pentru cetățeni, în afară de restricții rutiere. Le pasă celor din UDMR de asta? Nici vorbă. Interesul lor este să promoveze orice are legătură cu minoritatea care este majoritate în trei județe din România. Și aici nu este vorba de nicio notă șovinistă, ci de o realitate vizibilă: ce aduce bun pentru oraș acest tur? Și nici nu mă deranjează că se numește Ținutul Secuiesc.

Haideți să privim spre alte zone, iar cea mai apropiată este Cluj Napoca. S-a făcut Untold și a perturbat liniștea publică, DAR au intrat în oraș direct și indirect peste 50 de milioane de euro. Priviți spre Sibiu sau Brașov, dar și spre orășele mici. Exemplu meu preferat este Blaj, un oraș impecabil. Nu ai ce să-i zici primarului (nici nu știu cum îl cheamă și nu caut, dar locuitorii au spus că speră nici la pensie să nu plece din funcție). Așadar, ce bani aduce acest eveniment și ce faimă? La fel ca altele. Pur și simplu aș vrea să aud de la primarul Zoltan Soos câte milioane de euro produc pentru oraș poveștile astea. Pentru că în rest, Târgu Mureș arată cum îl știam de acum doi ani. Da, cu mici cârpeli. Nimic spectaculos sau important pentru urbe. Măcar deranjul oamenilor să însemne un profit semnificativ, nu firimituri pe care să le arunce în evenimente marca UDMR. Mai urmează unul, unde edilul a fost fondator: Vâltoarea Mureșeană. Și el este susținut de municipalitate, evident.

Repet pentru ultima oară: locuitorii (indiferent de etnie) trebuie să câștige de aici. Și nu mă refer la clica politică din oricare partid, ci la oamenii simpli. Dacă aveți exemple că Târgu Mureș a încasat sume importante sau a ajuns pe undeva ca renume din activitatea primăriei, vă rog să mă trageți de mânecă. Eu n-am auzit. Doar de scandaluri tot mai dese cu iz etnic, ceea ce n-are legătura cu populația, ci cu politicul. Și politicul le alimentează prin aroganța de a da banii orașului într-o direcție în proporție de 80%. De aici scârba din titlu. O gașcă incompetentă și disprețuitoare care îți zâmbește la critică, apoi zice: suntem la putere și facem ce vrem, așa că taci! În final, avem ce ați votat. Eu n-am apucat să o fac, din fericire, că era posibil să-l fi votat pe Zoli al nostru, care a mai tras o țeapă orașului cu un program electoral de care se va alege praful la final de mandat. Jumătate de mandat s-a dus, iar până acum a bifat noi promisiuni. Nimic realizat. Ah, și va cere iar să-l votați. Mno, nu vă zic cu cine, că nu-i știu pe ceilalți candidați, dar eu știu cu cine nu voi vota. Exact cu acest primar care nu pune binele orașului în față, ci doar al partidului din care face parte de 20 de ani, dar a mințit alegătorul că este independent.

PS Dacă vreți să vedeți cine a votat ca banii publici să fie aruncați pe geam către o asociație din afara municipiului, puteți da click și urmări ședința consiliului local. Recomand de la minutul 10. Video.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button