Vești

Turul ținutului secuiesc și restricții de trafic

După ce generoșii consilieri locali au votat acordarea a 80.000 de lei pentru Turul Ținutului Secuiesc, azi evenimentul va porni din Târgu Mureș. Cu tot suportul ministrului sportului, al primarului și-al consiliului județean Mureș, aparate administrative conduse exclusiv de membri UDMR, până în acest moment, România n-a reușit să câștige niciun turneu din 2006 până acum. Acum are șanse mari pentru că lipsesc echipe din Ucraina și Rusia, iar cei mai mulți sportivi sunt din România și Italia.
Anunțul primăriei
10 august: Restricții de trafic în zona centrală!
🚴 Miercuri, 10 august, de la ora 12.45, se va da startul celei de a 16-a ediții a Turului Ținutului Secuiesc.
❗ Restricții de trafic!
Între orele 11.00-13.00 se va restricționa traficul rutier în zona centrală, respectiv sensul de mers Catedrala Mare spre Mures Mall, str. Bartók Béla, str. Primăriei, str. Tușnad și bretelele de la McDonald’s și în față la Catedrala Mare.

 

Citeste si

Din prezentarea organizatorilor

În anul 2022 are loc cea de a 16-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc. Un aspect deosebit al acestui an îl reprezintă faptul că alături de cele trei județe din Ținutul Secuiesc, harta cicliștilor va include, de acum, și orașul Debrețin, deoarece Ungaria va fi cea care va găzdui prezentarea echipelor și traseul primei faze.

Cursă de ciclism pe șosea cu mai multe etape, Turul Secuiesc este o competiție reprezentativă, nu doar în Europa de Est, ci și în întreaga Europă. Fondatorii Eduard Novák și Róbert Ráduly au organizat prima ediție în anul 2006 ca o competiție regională, dar în scurt timp, Turul Ținutului Secuiesc a primit o calificare internațională, astfel că în anul 2008 devenea primul concurs de ciclism din România de categorie UCI 2.2. În același an, Turul Ciclist al României intră în aceeași categorie, dar rolul deschizătorului de drumuri revine Turului Secuiesc.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button