PăreriPrim-plan

Scara spre nemurire

Oficialii ne asigură că zi și noapte se gândesc doar la binele nostru, iar de asta țin în depozite aparatură și materiale medicale de 131 de milioane de euro. Dacă avem nevoie, ei chiar ne trimit scara să ieșim din necaz, cum spunea o tanti manager când i-au ars pacienții în spital. Imunizați complet, niște pacienți mor în chinuri, dar autoritățile zic că-s o virgulă după zero.
 
Copiii, părinții, bunicii și prietenii tăi sunt doar victime colaterale pentru binele comun. Virgule. Ai rămas cu sechele? Neimportante-s virgulele. Urcați cu încredere pe scară până la nemurire, zice propaganda, dar nu uitați să vă dezinfectați, că e marfă proaspătă neconformă, ajunsă pe rafturi cu ajutorul competenței statului. Și puneți bine masca pe figură, chiar dacă milioane inutile s-au vândut, dintr-o scăpare minoră a autorităților salvatoare, ce au permis să ajungă în farmacii, așa neconforme. Stați liniștiți că medicii infectați sunt doar virgule, chiar și morți, iar restul personalului medical la fel.
 
E bine, nu avem multe cazuri, dar totuși trebuie să facem rost de pacienți, a socotit gașca oficialilor gânditori. Așa s-a trecut la învățământ cu prezența fizică, pentru a rezolva criza locurilor goale din spitale. Avem însă scara spre nemurire, a cuvântat puterea în aplauzele mulțimii. Și ecoul lor se aude tot mai puternic în înregistrările derulate peste tot. Între timp, virusul se scobește în dinți de rămășițele ultimelor sute de victime. E nesătul, dar nu trebuie să vâneze mult. Îi trimite statul competent de mâncare, dacă se strâmbă în poze și filme, pentru a speria mulțimea nehotărâtă.
 
Așa-i că trebuie să alergăm în grup spre scara ce duce la nemurire, mai ales că totul e gratuit? Nu uitați să luați banadaje, că nu prea sunt în spitale, că-s în depozite până se vor găsi niște oameni curajoși să le scoată. Probabil pe ultima sută, tot gânditorii se vor poza lângă ele, cu soarele în ochelarii de soare și umbrele crucilor în spate.
 
PS Eu doar relatez ce văd și cum simt. În rest, soluțiile le oferă cei care se pricep bine la medicină și vor încerca să vă salveze dacă au la îndemână ce le trebuie.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button