CulturăVești

De ce a anulat trei spectacole Teatrul ”Liviu Rebreanu”

După anularea mai multor spectacole de săptămâna asta pentru că unii actori nu sunt vaccinați, directorul Teatrului Național Târgu Mureș, Attila Gasparik, a anunțat că și-a bazat decizia pe hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (n.r. mai exact cea din 30 septembrie cu numărul 76). După decizie, actorii care refuză vaccinarea și-au luat concediu fără plată și mai multe spectacole au fost anulate.

Articolul 4 din Hotarârea CNSSU nr 76

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie.

Directorul Gasparik a declarat că există o hotărâre a Consiliului de Administraţie al instituţiei teatrale care prevede că, în momentul în care în oraş se atinge pragul de incidenţă de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori, pot intra în clădire doar persoanele vaccinate.

„Toți care intră în acea instituție trebuie să fie vaccinați. Nu contează dacă tu ești acolo plătitor sau plătit. Și aici se ivesc problemele: nu poți obliga pe cineva să fie vaccinat, dar nu poți nici să permiți să intre în acea instituție, acolo unde își desfășoară activitatea, dacă nu este vaccinat. Mai sunt actori care nu sunt vaccinaţi şi este un vid legislativ pe care nu îl putem pune în aplicare. Nu ştim ce se poate face fiindcă nimeni nu ne explică”, a delcarat directorul teatrului din Târgu Mureș.

Cei care au plătit biletele le pot folosi la alte spectacole sau să ceară rambursarea sumei.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button