Umanitar

Românii care fac fântâni pentru Africa

Un român a vrut să facă trei fântâni în Uganda, republică din estul Africii, unde apa este aur curat pentru localnici. Au apărut trei fântâni, apoi ținta a fost de 100, dar unde s-a ajuns până acum au povestit unii dintre inițiatorii acestui proiect umanitar.

Mihaela și Mihai din Brașov spun pe scurt cum visul s-a împlinit mai mult decât puteau spera.

”Cine s-ar fi gândit la amploarea pe care o poate lua un simplu vis?

Prietenul meu Ștefan Mandachi a visat să construiască 3 fântâni în Africa. După inaugurarea primei fântâni, mulți români inimoși s-au alăturat și au dus visul mai departe. Așa a fost pusă o țintă de 100 de fântâni (inspirată din strategia PopaTatu100).
Mâine, 1 iunie, vom începe săpăturile la fântâna 139 (fântână donată de copiii bisericii Popa Tatu și prietenii lor).
Nu este și aceasta o minune?
Dar lucrurile abia acum încep să devină palpitante, fiindcă Uganda ne devine primul stat partener în acest proiect. După ce membrii Parlamentului și miniștrii au început să sape fântâni, a venit rândul televiziunilor (inspirate de prima televiziune românească ce are deja o fântână în Uganda – SperantaTV) așa că NBS TV, cea mai importantă televiziune națională din Uganda se pregătește să construiască 4 fântâni. Pentru aceasta, a organizat prin entități partenere un Marathon, care se va desfășura duminică, 5 iunie. Oaspetele de onoare la deschiderea evenimentului va fi doamna Hon. Anita Annet Among, Președintele Parlamentului Ugandei.
Banii din înscrierea la Marathon sunt folosiți pentru construirea de fântâni în Bukedea District of Uganda. Toată această inițiativă locală este coordonată de ONG-ul condus de fratele meu geamăn, John Katende, Asociație din care facem parte cu multă bucurie: https://www.affouganda.org/about.html#team-leaders
(Am atașat doar câteva imagini cu ultimele fântâni și izvoare realizate săptămânile trecute)”.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button