VeștiViața culturală

Conflict. Proiectul privind Piața Sfatului este atacat de muzeografi

La scurt timp după ce primarul Allen Coliban a anunțat cum va arăta Piața Sfatului refăcută, prin câteva imagini, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, Nicolae Pepene, a declarat că intervențiile propuse de arhitecți nu se pot realiza. Din două motive, a subliniat acesta: Casa Sfatului este un monument istoric, iar orice intervenție are nevoie de aprobări speciale, apoi clădirea este până-n 2035 în subordinea muzeului, care n-a fost consultat legat de modificări. Astfel, planul primarului Brașovului este imposibil de pus în practică, iar schițele vor rămâne de decor. Surse din primărie ne-au spus că edilul încearcă să găsească soluția pentru a îndupleca muzeul să fie de acord, apoi să obțină autorizațiile de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice.

Potrivit acelorași surse, în situația în care directorul Pepene nu va fi de acord, Coliban va avea un proiect de Hotărâre a Consiliului Local pentru a trece Casa Sfatului din nou sub acoperișul municipalității, astfel neavând nevoie de un consimțământ. Va rămâne însă problema modificărilor asupra unui monument istoric, iar șeful comisiei menționate este tot Nicolae Pepene.

Brașovenii vor avea parte de o piață și mai frumoasă ca până acum, probabil una dintre cele mai frumoase piețe din România.
Am înțeles nevoia dumneavoastră de a vedea cum va arata Piața Sfatului după renovare, iar primele imagini digitale poate au lăsat o urmă de îndoială.
Firma câștigătoare a proiectului a venit cu un nou set de imagini, care prezintă noua Piață a Sfatului într-o zi însorită, de vară. Vă invit să le priviți în detaliu și să vă bucurați de ceea ce urmează.
Recunosc că sunt nerăbdător ca Piata Sfatului să capete împrospătarea de care are nevoie și o dată cu ea, tot Brașovul. Allen Coliban

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button