DezvăluiriPrim-plan

Rectorul imobiliar: suma cu care a cumpărat Mureș Mall

În cele trei mandate, rectorul Leonard Azamfirei s-a reprofilat pe construcții și achiziții de imobile, ca un adevărat antreprenor de succes. Acum, tot prin universitate a achiziționat Mureș Mall cu 7 milioane de euro, potrivit surselor din piață, că site-ul UMFST Târgu Mureș este un adevărat labirint al păcălelii, unde nu ai cum să descoperi achizițiile acestea.

Citeste si

Vânzătorul este firma Matrix Investment SA, care a investit 15 milioane de euro în 2007 pentru a deschide mall-ul. Sunt mai mulți acționari, așa cum vedeți în imagine, dar principalul este Sorin Voicu Ghițe. Firma era pe pierdere de trei ani, cu risc comercial și de insolvență foarte ridicat. În urmă cu ani de zile, când societate era pe profit, acționarii doreau să vândă mall-ul cu 9 milioane de euro.

UMFST George Emil Palade are însă un alt start în domeniul imobiliar, când a vrut să construiască un cămin studențesc cu fonduri guvernamentale. Le-a primit și în urmă a rămas o ruină, așa cum doar Ceasul Cetății a scris. S-a încercat apoi ca acolo să se facă un spital universitar, dar problema rămâne actuală: nu se poate construi pentru că nu există drum de acces și nici PUZ. În orice caz, la această oră este doar un proiect eșuat.

Senatorul PSD și rectorul de sub aceeași haină de investitor imobiliar are în portofoliu mai multe clădiri gigantice, pornind de la fostul UMF și ajungând la construcțiile Romtelecom. Acum a mai făcut o achiziție (așteptăm să ne confirme/infirme suma). Momentan, toate aceste investiții de milioane de euro au nevoie de un nou suflu financiar pentru a deveni profitabile. Mai exact, pentru proiecte, designeri, constructori, mobilier și tehnică.

Vom reveni când domnul Azamfirei va dori să comunice oficial (nu doar sferturi de informații către fostul său PR, acum patron la Punctul.ro).

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button