back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planLeafa lui Soos a crescut cu 10.000 de lei

Leafa lui Soos a crescut cu 10.000 de lei

Data:

Activista Maria Soioc (fostă Șandor) a intrat ca-n brânză în Primăria Târgu Mureș împreună cu soțul ei, Marian, pentru a verifica dacă edilul și-a ținut promisiunile electorale. Cei doi n-au dat de primarul Soos sau viceprimarul Portik, ambii plecați cu treburi secrete. Unele despre care cetățenii municipiului nu știu și nu sunt informați. De pe pagina lui Zoltan Soos aflăm că a fost la o emisiune publicitară, achitată din banii contribuabililor.

Activiștii l-au abordat pe administratorul public, care nici el n-a putut să-i ajute. Mai mulți polițiști locali au fost chemați să-i legimiteze, să-i dea afară și eventual să-i amendeze. N-au reușit, mai ales că merg cu carnețele fără ștampila Poliției Locale (ilegal, că n-ai voie să notezi datele personale pe lista ta de cumpărături). În schimb, au obținut lista salariilor celor care lucrează în primărie, listă care ar fi trebuit afișată la avizier potrivit articolului 33 din Legea 153/2017, privind transparența veniturilor salariale, exact ce promitea Zoli în campanie. Și aici apare o surpriză.

Diferență de 10.000 de lei

Oficial, în declarația de avere publicată pe site-ul primăriei, Zoltan Soos are o leafă de 13.946 de lei. Este drept că suma privește anul trecut. Acum, de la Maria aflăm că salariul din aceste zile este de 23.000 de lei. O diferență de aproape 10.000 de lei. O creștere posibilă dată și de proiectele obținute de municipalitate și din care primarul are o cotă parte. În plus, în vară, DSP Mureș a măsurat factorii de risc, iar de aici o creștere de 10%. Plus 7% cu dedicație de la Parlamentul României din 1 iulie. Viceprimarii au avut un salt mai mic: de la 12.300 la 16.000 de lei.

Puteți urmări momentul de la minutul 28.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...