back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
12.7 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
12.7 C
Târgu Mureș
VeștiRecord de spectatori la TIFF 2022

Record de spectatori la TIFF 2022

Data:

Cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat spectaculos duminică, pe 26 iunie, marcând un nou record în istoria evenimentului.  Cele 200 de filme sosite din 55 de țări au adus în fața ecranelor de cinema un număr de 102.000 de plătitori de biletecu 8% mai mult față de 2019, anul în care se stabilise recordul anterior. Evenimentele cu acces gratuit, printre care s-au numărat activitățile din programul TIFF în familie, întâlnirile organizate la TIFF Lounge, expozițiile de la Muzeul de Artă, Ukrainian Street Food Day, dar și proiecțiile și concertele pentru care cetățenii ucraineni au avut intrare liberă, au contribuit la bilanțul final, care indică peste 130.000 de participanți la TIFF 2022.

Entuziasmul publicului s-a tradus și la această ediție prin zeci de evenimente sold out. Ca în fiecare an, biletele de acces la cinele inspirate de filmele din programul Film Food s-au epuizat cu rapiditate. Printre filmele care au rulat cu casa închisă s-au numărat multe dintre titlurile autohtone din selecția Zilelor Filmului Românesc. Cele mai urmărite au fost Capra cu trei iezi, debutul regizorului Victor Canache, distins cu Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc,  Balaur, în regia lui Octav Chelaru, și documentarul Pentru mine tu ești Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu).

Printre cele mai iubite și votate filme se numără și Regele Mihai: Drumul către casă, produs de John Florescu, care a avut parte de o proiecție specială în cadrul festivalului.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

(P) Cosmin Pop: Fiți forța care generează schimbarea!

Vă chem să mai fiți o dată forța care...

GALA SUPERSCRIERI. Jurnalistele i-au învins la premii pe ziariști

La capitolul premii la ultima Gala Superscrieri, femeile au...

Mesaj bilingv. Rodica Baciu: Ne trebuie primar competent, nu maghiar sau român!

''Orașul Târgu Mureș a fost prea mult timp subiectul...

(P) Prof. Dr. Horațiu Suciu la interviurile Zi de Zi (VIDEO)

Timp de o oră, prof.dr. Horațiu Suciu a fost...